vineri, 26 aprilie, 2024

ATAC NEMILOS in orasul sirian ALEP

Distribuie:

Publicat:

Cel putin 12 civili au fost ucisi joi in Siria si 200 raniti in cartierele din vestul orasului Alep controlate de regim de tiruri si rachete trase de rebeli, a anuntat agentia oficiala de presa Sana.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anuntat la randul sau un bilant de 11 civili, dintre care 4 copii, ucisi in tiruri ale rebelilor, care au declansat in urma cu aproape o saptamana o vasta ofensiva pentru a incerca sa sparga asediul impus de regim cartierelor opozitiei, situate in partea de est.

Rebelii refuza cererea Rusiei de a se retrage din Siria

Rebelii din Siria au respins miercuri cererea Rusiei de a se retrage din Alep pana vineri seara, a declarat un responsabil al unei factiuni insurgente citat de Reuters.

“Nici nu se pune problema. Noi nu vom renunta la orasul Alep pentru rusi si nu ne vom preda”, a declarat Zakaria Malahifji, reprezentantul gruparii rebele Fastaqim.

Ministerul rus al Apararii a afirmat ca rebelii si civilii vor putea sa paraseasca partea de est detinuta de opozitie la Alep si a semnalat ca ar extinde un moratoriu asupra loviturilor aeriene in interiorul orasului.

Cu toate acestea, Malahifji a spus ca nu exista coridoare de iesire in conditii de siguranta, asa cum a anuntat Rusia.

“Nu este adevarat. Civilii si combatantii nu pleaca. Civilii se tem de regim, n-au incredere in el. Iar combatantii nu se predau”, a declarat Malahifj

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img