duminică, 5 mai, 2024

Atentie, tara posibil de vanzare! UDMR a negociat cu PNL si ar putea sustine motiunea de cenzura

Distribuie:

Publicat:

UDMR este pregatita sa voteze o motiune de cenzura prin care Viorica Dancila sa fie demisa! Insa, liderul Uniunii, Kelemen Hunor, pune cateva conditii. El le cere liderilor din Opozitie sa ii raspunda pe cine vor pune premier, cine vor fi viitorii ministri si care este programul de guvernare. Hunor a declarat ca si cu votul UDMR, partidele din Opozitiei tot nu au numarul total de parlamentari pentru ca motiunea de cenzura sa treaca.

”Am avut o discutie cu Dan Barna, Eugen Tomac si cu colegii din PNL. Nu am avut o discutie cu Ludovic Orban, ne-am intersectat, dar nu am discutat deloc. Asta nu inseamna ca daca ma cauta nu vom discuta. Opozitia vrea sa guverneze sau nu vrea sa guverneze cu adevarat? Asta e intrebarea! Cine e premierul, cine sunt ministrii, care e majoritatea, care e programul de guvernare? L-am intrebat pe Dan Barna, nu am primit raspuns. Am intrebat la PNL, nu am primit. Poate vin cu Ludovic, poate vin cu Dan Barna, poate vin cu Tomac, cu Basescu premier. Toti au spus ca le lipsesc 51 de voturi, UDMR are 30. Daca sunt convinsi ca lucrurile vor merge mai bine decat pana acum, daca trece motiunea de cenzura, eu sunt de acord, dar nu e nimic sigur. Sa treaca motiunea, sa zicem ca trece, dar acum nu se poate, si vrem sa stim ce urmeaza.”, a spus Kelemen Hunor.

Ca o concluzie fireasca, putem sa ne intrebam cum de UDMR-ul s-a sucit la 180 de grade. Oare pentru ca UDMR a depus, luni, la Parlament, un proiect pentru „transpunerea in legislatie a prevederilor privind popoarele conlocuitoare din Rezolutia de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918”. Acesta prevede, intre altele, posibilitatea infiintarii, prin lege, a unor regiuni de dezvoltare separate, iar aceste noi regiuni pot obtine „un statut de autonomie speciala pentru judetele care apartin unor regiuni istorice sau in care o minoritate nationala istorica are o proportie semnificativa”, proiect pe care PSD-ul si ALDE l-au respins categoric. 

Stim cu totii ca UDMR-ul a fost mereu la guvernare si si-a negociat multe beneficii, in fond, asta e singurul lucru pe care il fac maghiarii. 

Au negociat cei de la UDMR trecerea unui astfel de proiect in schimbul sustinerii motiunii de cenzura? 

PNL a ajuns atat de josnic incat sa negocieze demnitatea, integritatea romanilor?

Vom vedea! 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img