luni, 20 mai, 2024

BARLAD:CUM ARUNCĂ CU BANI AUTORITATEA LOCALĂ! FĂRĂ NUMĂR, 80.000 DE LEI-DOCUMENT

Distribuie:

Publicat:

O sumă halucinantă va fi cheltuită de autoritatea locală bârlădeană pentru evenimentele dedicate lunii Octombrie.

Prețul distracției culturale este de 79.900 de lei în condițiile în care străzile și trotuarele au nevoie de “ lifting” de bitum, câinii se înmulțesc pe zi ce trece, sunt zone care nu au văzut anul acesta angajații de la Gospodărire Locativă- aceștia fiind depășiți numeric de bălăriile care acaparează orașul, străzi care nu au canalizare.

Conform proiectului pe care l-au votat consilierii locali( excepția fiind independentul Sârbu) acești bani vor pleca spre lansări de carte, un festival internațional de care nu a auzit nimeni, și care culmea va începe pe data de 12octombrie și va ține până pe 14,și are bugetată  suma de 20.000 de lei! Dacă v-am făcut curioși, vă dezvăluim noi despre ce este vorba-la banii alocați nu au fost în stare să-l mediatizeze, nici măcar pe internet darămite în presa locală. Probabil se va tipări un mesh pe care îl vor pune plini de mândrie pe vreun perete al instituției de cultură, câteva afișe stradale și gata promovarea. Restul banilor vor fi cheltuiți pentru deplasarea și cazarea invitaților, onorarii, etc.

Dar să ne întoarcem la cultura noastră- prima ediție a concursului internațional “ Pe urmele lui George Enescu” va lua naștere în orașul lui Cuza. Cine sunt invitații, cât costă un bilet și care este programul activităților nu știm să vă spunem că nu a fost publicat, încă! Dar este un festival internațional, să ne înțelegem iar organizarea lui implică multă concentrare, stres și emoții și va fi cunoscut orașul nostru la nivel mondial. Aceasta ar fi o posibilă explicație, altfel nu se dădeau acești bani în defavoarea locuitorilor de pe Câmpia Libertății care așteaptă și vor mai aștepta și de acum încolo canalizarea.

Singurul eveniment care își justifică banii este cel din data de 5 Octombrie, de “ Ziua mondială a educației” care primește 30.000 de lei și în care vor fi premiați copiii talentați ai Bârladului.

Tot la capitolul “ noi votăm”, aleșii locali au fost de acord ca suma de 6000 de lei să fie întrebuințată pentru a marca “ Ziua Armatei Române”, de acești bani urmând să se cumpere torțe. Domnilor, dar și anul trecut, aceeași bani au fost trecuți, cu aceași motivare- aceste accesorii sunt de unică folosință? Despre această activitate ar trebui întrebați ce părere au cei care locuiesc în zona Talciocului sau cei care tranzitează acea stradă plină de cratere și care arată mai rău ca după război.

Chiar nimeni nu este atent la nevoile contribuabilului?

Era să uităm : 12.500 de lei sunt pentru tipărirea materialelor cu ocazia Centenarului. În rest, distracție, invitații oferite doar celor cu “ obraz fin” și voie bună pe banii bârlădenilor.  

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img