luni, 29 aprilie, 2024

BARLAD: „ SINGURA OPOZITIE DIN CLM SUNT EU”

Distribuie:

Publicat:

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta duminica 27 August, consilierul independent Bogdan Sarbu si-a prezentat raportul de activitate. Cu subiect si predicat , acesta a dorit sa le prezinte barladenilor ceea ce a facut el timp de un an de zile in cadrul Consiliului Local. A votat pentru binele barladenilor ( alocarea de bani catre Spitalul de Urgenta „ Elena Beldiman”, canalizarea din cartierele Podeni, amenajarea patinoarului din Gradina Publica, reabilitarea strazilor.                                           

„ Sunt singura opozitie din cadrul Consiliului Local. Am fost consilierul care am aratat votul meu presei in cazul alegerii viceprimarului. Dar s-a adeverit faptul ca PNL si PSD aveau o intelegere pe acest subiect. Si acum lucrurile stau la fel. Am interpelat primarul in legatura cu situatia cainilor fara stapan, micsorarea tarifelor practicate de Compania de Utilitati Publice si am respins continuu argumentele aduse pentru majorarea acestora. In mod repetat am cerut lamuriri cu privire la motivarea tarifelor practicate de catre Aquavas. La fel am dorit ca cei de la Reiser sa fie mai atenti la gestionarea bugetului de venituri si cheltuieli” a declarat Sarbu.                                         

44 DE MILIARDE PLATITE DE PRIMARIE, NU SE CUNOSC VINOVATII!                    

Un semnal de alarma a fost tras de Bogdan Sarbu in legatura cu masurile luate pentru recuperarea TVA din vanzarile de terenuri construibile din municipiul Barlad in perioada 2007-2012.                                      

 „ Un raport de inspectie al ANAF cu numarul 876/30.11.2011 releva ca in aceasta perioada nu s-a achitat TVA don vanzarea de terenuri in suma de aproximativ de 23 de miliarde lei vechi si accesorii ( dobanzi si penalitati ) in suma de aproximativ 21 de miliarde, ca urmare incepand din 15.05.2013 si pana in 15.03.2016 , prin hotarari succesive anuale ale consiliului local s-a achitat lunar intreaga suma datorata ANAF de la bugetul local. Acesta este motivul pentru care am solicitat primarului , Dumitru Boros, directorului economic si auditorilor identificarea vinovatilor si imputarea acestora a prejudiciului creat daca nu se poate face recuperarea de la cumparatorii initiali. Nu am primit lamuriri nici pana in prezent! In data de 21 Martie 2016 s-a facut plata a 16 miliarde de lei reprezentand ultimele rate date in avans. In fiecare luna autoritatea locala platea 600 de milioane. De unde aceasta graba? Pentru ca se apropiau alegerile locale si lumea nu trebuia sa cunoasca. Dar noi am lucrat pe bugetul aprobat de ei si aceste lucruri s-au vazut” si-a incheiat expunerea Bogdan Sarbu.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img