sâmbătă, 18 mai, 2024

Când mâncărimea capului reprezintă mai mult decât o problemă cu mătreața: Afecțiunea cronică de care ai putea suferi

Distribuie:

Publicat:

O mâncărime a scalpului descuamat este o afecțiune obișnuită a pielii. Adesea este vorba doar de mătreață, dar uneori poate fi un semn al unei afecțiuni cronice.

Astfel, pe lângă mătreață, fulgii albi și mâncărimea pot fi simptome ale psoriazisului scalpului, care este o tulburare inflamatorie cronică. „Poate fi greu pentru pacienți să le deosebească, deoarece este greu să-ți analizezi propriul scalp”, spune dr. Pooja Sodha, profesor asistent de dermatologie la George Washington School of Medicine and Health Sciences din Washington, DC. „Și amândouă au simptome similare, de mâncărime și descuamare”.

Iată o comparație rapidă pentru a vedea ce trebuie să știi despre mătreața obișnuită și psoriazisul scalpului: ce cauzează aceste afecțiuni, care sunt simptomele lor, cum sunt tratate și când ar trebui să consulți un dermatolog.

Ce cauzează mătreața vs. psoriazisul scalpului?

Există un dezacord în rândul dermatologilor cu privire la cauzele mătreții. Unii cred că este pur și simplu o acumulare a stratului cornos – stratul superior al pielii – care poate apărea dacă oamenii nu se spală prea frecvent pe păr, scrie doc.ro.

„Dermatita seboreică ar putea fi o problemă mai mare pentru afro-americani din cauza unor practici de îngrijire a părului”, explică dr. Steve Feldman, profesor de dermatologie la Wake Forest School of Medicine din Carolina de Nord. „Deoarece părul lor s-ar usca dacă s-ar șampona foarte frecvent, mulți afro-americani folosesc uleiuri pe scalp și pot să se șamponeze doar o dată pe săptămână sau chiar mai puțin”.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img