duminică, 28 aprilie, 2024

Ce dobândă trebuie să plătească Bănel Nicoliță la cămătari

Distribuie:

Publicat:

Vestea că Bănel Nicoliță a fugit din țară pentru a scăpa de teama cămătarilor a venit din senin în fotbalul românesc. Fostul fotbalist s-a refugiat peste ocean după ce nu a putut returna un împrumut de peste 100.000 de euro.

Bănel Nicoliță, dator la cămătari, banii plus dobânda

Bănel Nicoliță a strâns destui bani la finalul carierei de fotbalist, una desfășurată la nivel înalt, cu participări în cupele europene și cu selecții la echipa națională. Spre finalul acesteia, Nicoliță s-a întors în localitatea natală, Făurei, unde a preluat echipa locală, din liga a treia. A fost finanțator, antrenor și jucător, însă investițiile în club l-au adus în pragul falimentului.

Bănel Nicoliță a început să se împrumute, mai mult sau mai puțin oficial. Neoficial înseamnă la cămătari, de teama cărora a și fugit din țară în luna octombrie, pentru că nu le mai putea da banii înapoi. Împrumutul de la interlopi ar fi de 100.000 de euro, iar dobânzile sunt uriașe.

De la bun început trebuie spus că activitatea de cămătărie este una ilegală. Conform Codului Penal, aceasta se pedepsește cu închisoarea între șase luni și cinci ani. Cum funcționează? O persoană are nevoie urgentă de bani (jucătorii din cazinouri care tocmai au pierdut sunt pe primul loc la acest capitol), așa că apelează la împrumuturi care se rezolvă imediat, dar cu dobânzi cu mult peste cele percepute de bănci.

Astfel, atunci când cămătarul stabilește că persoana care cere bani are bunuri (case, mașini) care pot fi vândute pentru recuperarea datoriei, îi înmânează imediat, cash, suma dorită. Dobânzile „standard” sunt de 10% pe săptămână și 15% pe lună.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img