vineri, 17 mai, 2024

Centrale pe lemne economice

Distribuie:

Publicat:

Clima din Romania ne obliga sa ne incalzim locuintele 4-5 luni pe an, mai mult sau mai putin in functie si de zona in care locuim. Mai mult decat atat, iernile din Romania nu ne intampina numai cu zapada si cu traditii frumoase de sarbatori, ci si cu temperaturi foarte joase care sunt resimtite si atunci cand primim facturile.

Drept urmare, cu totii incercam sa obtinem costuri cat mai reduse pentru incalzire, fara sa renuntam la confortul termic placut. Un bun inceput in acest sens este reprezentat de achizitionarea uneia dintre cele mai bune centrale pe lemne economice deoarece astfel poti obtine costuri reduse pentru incalzire dar si un randament de top.

Cand se preteaza o centrala termica pe lemne

Cu siguranta centralele pe lemne nu sunt chiar pentru oricine. De exemplu, nu ai putea sa-ti incalzesti apartamentul de la bloc folosind o centrala pe lemne, deoarece nu ai posibilitatea de a o instala intr-o anexa separata.

Mai mult decat atat, atata timp cat ai la dispozitie o retea de gaze, este foarte probabil sa preferi centralele pe gaze.

Cu toate acestea, exista o multime de situatii in care o centrala termica pe lemne economica se preteaza de minune. De cele mai multe ori, persoanele care locuiesc la casa aleg sa foloseasca o astfel de centrala, mai ales daca au la dispozitie si o curte generoasa in care sa poata construi camera centralei.

In zonele rurale, in care reteaua de gaze este inexistenta, solutia optima pentru incalzire este reprezentata tot de sistemele care folosesc combustibil solid.

Ai putea prefera centralele pe lemne chiar si atunci cand locuiesti la casa, ai posibilitatea de a te racorda la o retea de gaze dar si surse bogate de combustibil solid ieftin in imprejurimi. Independenta oferita de combustibilul solid precum si confortul garantat de arderea ecologica a lemnului te pot convinge ca reprezinta o optiune perfecta pentru tine.

Care este cea mai economica centrala pe lemne?

Exista multe centrale pe lemne disponibile la ora actuala pe piata din Romania. Nu toate sunt insa si economice, ba chiar unele dintre ele se pot dovedi cu adevarat costisitoare. O centrala termica pe lemne buna nu ar trebui sa fie economica doar din punct de vedere al consumului, ci si al intretinerii dar si al duratei de functionare.

 

Practic, cea mai economica centrala pe lemne ar trebui sa respecte urmatoarele cerinte:

  • Incalzirea locuintei sa se poata face cu o cantitate redusa de lemne pe o perioada de minim 24 de ore cu un singur buncar de lemne;
  • Lucrarile de intretinere care raman in seama proprietarului sa fie usor de realizat si la un interval de timp nu foarte scurt;
  • Materialele folosite pentru constructia centralei trebuie sa fie de calitate superioara, iar constructia cat mai simpla, astfel incat sa nu apara defectiuni;
  • Principiul de ardere ar trebui sa fie gandit in asa fel incat sa poata folosi intreaga putere de incalzire a lemnului.

Centralele pe lemne Liepsnele – nota 10 la capitolul economie

Exemplele sunt mereu bine venite, iar acest articol nu putea fi incheiat fara o recomandare.

Atat consumatorii obisnuiti cat si instalatorii cu experienta vasta in domeniu recomanda centralele Liepsnele ca fiind cele mai economice centrale termice pe lemne.

Inainte de toate ar trebui sa mentionam faptul ca acestea ofera caldura timp de 30 de ore cu o singura sarja de lemne. Astfel, la capitolul confort acestea primesc, de asemenea, nota 10. Mai mult decat atat, modelele Liepsnele folosesc principiul de ardere tip lumanare, ceea ce garanteaza o ardere lenta care utilizeaza intreaga capacitate de ardere a lemnului.

Asa cum recomandam si mai sus, centralele Liepsnele prezinta o structura foarte simplificata, dar inteligenta in acelasi timp, fiind construite din materiale solide si durabile, ceea ce inseamna o durata de viata de minim 25 de ani fara probleme tehnice.

Acestea sunt asadar principalele detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand iti cauti o centrala termica pe lemne economica.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img