duminică, 28 aprilie, 2024

Cetățean georgian cu permis de conducere fals

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați –rutier efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean georgian, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere cu însemnele autorităților din Ucraina, care s-a dovedit a fi fals total.

În data de 28 iunie a.c.,în jurul orei 18.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați -rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, necesare trecerii frontierei, conducând un automarfar,  un cetățean georgian, în vârstă de 38 de ani.

La controlul de frontieră, conducătorul mijlocului de transport a prezentat pe lângă documentele de trecere a frontierei și un permis de conducere având însemnele autorităților din Ucraina.

Deoarece polițiștii de frontieră au avut suspiciuni că documentul prezentat ar putea fi fals, au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, în urma cărora au stabilit că permisul de conducere nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total.

Cu privire la cele constatate bărbatul a declarat că a procurat documentul fals, pe teritoriul Ucrainei, prin intermediul unui prieten, în schimbul sumei de 150 de euro și că nu deține alt permis de conducere.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img