sâmbătă, 27 aprilie, 2024

5 mituri despre mochetă pe care ar trebui să le știți

Distribuie:

Publicat:

Există o avalanșă nesfârșită de sperieturi și dezinformări pentru public care „plutesc” în aer și pe internet. Dezinformări de genul că Microsoft va dona 10 dolari pentru fiecare postare pe care o faceți pe Facebook, spaima că roșiile sunt otrăvitoare, și așa mai departe. Cei care își caută cele 15 minute de faimă nu au neglijat să denigreze aproape orice produs existent. Mocheta nu face excepție. Unele dintre aceste mituri sunt amuzante; altele, de-a dreptul grave.

Mitul 1: Nu vreau mochetă (nailon/ lână/ poliester) pentru că se murdărește.

Dacă puneți alb în orice zonă a casei, cu excepția celor mai puțin circulate zone, veți avea probleme de murdărie. Excepție ar putea fi cazul în care locuiți pe o plajă cu nisip alb, dar acestea nu sunt frecvente în zona noastră. Faceți-vă o favoare și alegeți o culoare mai rezistentă de mochetă. Problema nu este materialul – nailon, lână sau orice altceva din care a fost făcută mocheta. Și nu, mocheta nu este defectă. Problema este culoarea care nu este practică.

Mitul 2: Mocheta are formaldehidă în ea.

Mocheta NU are formaldehidă. Nu, cu siguranță nu are. NU s-a mai folosit formaldehidă în apropierea procesului de fabricare a mochetelor din 1978. Punct. Nu există dubii în această privință. Înainte de 1978, doar unii producători au folosit o cantitate mică de formaldehidă ca întăritor de rășină. Chiar dacă mai există mochete de dinainte de 1978, acestea nu mai conțin formaldehidă acum, deoarece aceasta s-ar fi disipat complet. Motivul pentru care acest mit este atât de persistent este că există companii care vând kituri de testare la domiciliu. Unele dintre aceste companii nu sunt deloc oneste și pretind că trusele lor de testare vă vor testa casa pentru tot felul de coșmaruri, inclusiv „formaldehidă din mochete".

Mitul 3: Nu vreau mochetă din cauza tuturor substanțelor chimice.

Ce substanțe chimice reprezintă o preocupare? Pentru că totul este o substanță chimică. Suntem preocupați de lână? Sau de nailon? Sau de poliester? În mod ironic, chiar aceste fibre de care unii oameni sunt îngrijorați în cazul mochetelor, sunt purtate în fiecare zi ca îmbrăcăminte. Nu știm de ce unii oameni cred că producătorii de mochete folosesc materiale total sigure, iar apoi le umplu cu o grămadă de substanțe chimice periculoase. Mocheta este un produs foarte simplu. Există firul (care este de obicei din lână, nailon, poliester sau polipropilenă (olefină); apoi există materialul de suport (polipropilenă sau iută); și apoi există adeziv. Adezivul este pe bază de latex pentru flexibilitate și aderă firul la suport. În plus, latexul utilizat în fabricarea mochetelor este latex sintetic, nu latex natural. Numai latexul natural, deoarece conține proteine, a fost raportat că provoacă reacții alergice la unele persoane.

Mitul 4: Mocheta mea este murdară. Trebuie să fie defectă.

Mocheta este fabricata din materiale textile. La fel și un pulover. Dacă ați pune un pulover pe podea și ați merge pe el timp de un an, s-ar murdări? Bineînțeles că da! Ne putem aștepta la același lucru de la mochetă. Ne spălăm hainele. Trebuie să curățăm și mochetele. Acestea nu se pot curăța singure.

Mitul 5: Mucegaiul crește pe mochete.

Adevărat și neadevărat. Dacă aveți o inundație, acest lucru este adevărat. Pentru uz casnic normal, nu este adevărat. Mucegaiul are nevoie de trei lucruri pentru a se dezvolta: o sursă de hrană, o temperatură adecvată și umiditate. Aproape orice spațiu interior oferă o temperatură adecvată și multe lucruri din casa dumneavoastră pot fi o sursă de hrană pentru mucegai. Aceasta include lemnul, hainele din fibre naturale, mochetele din fibre naturale, faianța, murdăria și multe alte lucruri din casa dvs. Ceea ce lipsește, de obicei, în casa dvs. este umiditatea. Cu toate acestea, o inundație, un acoperiș care prezintă scurgeri, o scurgere de apă în instalații sanitare, o fereastră care prezintă scurgeri de apă sau o condensare excesivă pot crește umiditatea din casa dvs. Dacă nu aveți pereți sau haine care să crească mucegai, atunci nici mocheta nu va fi o problemă (cu excepția cazului în care podeaua este umedă). Dacă aveți mucegai, atunci nu mocheta este o problemă, ci umiditatea. Abordați imediat problema umidității și consultați un expert în eliminarea mucegaiului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img