luni, 6 mai, 2024

Adevarul despre gustarile dintre mese

Distribuie:

Publicat:

In ceea ce priveste mancatul intre mese, parerile specialistilor sunt unanime. Desi cei mai multi nutritionisti recomanda trei mese pe zi plus doua-trei gustari, acestea din urma trebuie alese cu mare grija, pentru a evita compromiterea dietei si ingrasarea.
Printre gustarile total interzise de nutritionisti se numara: prajiturile, biscuitii si ciocolata (cu lapte si alune), produsele de patiserie, turta dulce, covrigeii, chips-urile, snacks-urile etc.

Toate aceste produse au un indice glicemic mare, contin E-uri, zaharuri, grasimi hidrogenate, conservanti, coloranti si arome artificiale.

Zaharurile din aceste produse produc un puseu de energie imediat dupa ce sunt consumate, insa lasa organismul slabit si nu potolesc foamea pe o perioada de timp indelungata. In plus, pentru a descompune aceste substante, organismul consuma vitamine si minerale pretioase, precum calciul, cromul, magneziul, vitaminele din complexul B si enzime.

Din fericire, in prezent exista pe piata o gama larga de gustari sanatoase care iti vor potoli pofta de dulce fara a te ingrasa si fara a-ti saraci organismul de nutrientii esentiali.

Pentru a-ti potoli pofta de dulce si pentru a combate oboseala fizica sau intelectuala, intre mese poti consuma mai degraba fructe sau seminte (nuci, alune de padure, migdale, seminte de floarea-soarelui si de dovleac, fistic etc). Scopul gustarilor este evitarea scaderilor bruste de glicemie si diminuarea senzatiei de foame pana la urmatoarea masa principala (pentru a se evita supraalimentarea).

Daca mai doresti si altceva in afara de fructe si seminte, Weider iti propune o gama bogata de produse delicioase pe care le poti savura intre mese: Cookie Bites, biscuiti deliciosi cu proteine din zer si bucati de ciocolata, Whey Protein White Spread, o crema proteica delicioasa, cu aroma de ciocolata alba, batoane fitness cu un continut scazut de carbohidrati si grasimi si multe alte gustari sanatoase care te vor mentine in forma.

Produsele FIT4PRO sunt rezultatul a peste 40 de ani de experienta in domeniu. Reteta unica a fiecarui produs si materiile prime atent selectionate fac diferenta.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img