marți, 5 martie, 2024

Ai asigurare CASCO? Trebuie neaparat sa stii asta

Distribuie:

Publicat:

De regula, atunci cand incheiem o polita facultativa de asigurare de tip CASCO plecam de la asigurator cu inima impacata ca avem toate situatiile acoperite. Ei bine, in realitate exista anumite „zone gri”, neacoperite de polita, dar aceste aspecte, de cele mai multe ori, nu sunt comunicate clientului, insa sunt regasite in contractul proaspat semnat.

Potrivit  Promotor, spre exemplu, una dintre prevederile contractuale arata ca asiguratul nu beneficiaza de despagubire in situatia in care „nu a luat toate masurile necesare pentru limitarea pagubei”, scrie economica.net. Acest fapt ridica o intrebare foarte importanta: In caz de vandalism sau furt cum demonstrez ca am luam masurile necesare pentru limitarea pagubei tinand cont de faptul ca marea majoritate a masinilor sunt parcate, in aer liber, in spatele blocurilor?

Nu sunt incluse in asigurare nici pagubele provocate motorului sau ale altor componente prin cresterea temperaturii, si nici cele produse prin actiunea curentului electric. Iar in cazul in care se constata ca soferul a continuat rularea in urma aparitiei unei defectiuni majore (de exemplu: baie de ulei sparta) firma de asigurare refuza plata.

Daca in cazul unei greseli de reparatie dauna initiala se agraveaza firma de asigurare nu mai plateste fiind nevoiti sa cereti despagubiri service-ului respectiv.

Pe langa pretul ridicat al politelor CASCO existenta unor clauze de excludere nu fac nimic altceva decat sa „alunge” clientii firmelor de asigurare fapt care se oglindeste in numarul redus de polite CASCO vandute.

Pentru a evita aceste aspecte, cereti sfatul unui consultant in asigurari. sursa: Promotor.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img