sâmbătă, 27 aprilie, 2024

COMODITATEA FUNCȚIONARILOR DĂUNEAZĂ GRAV BARLĂDENILOR!

Distribuie:

Publicat:

 

Pare greu de crezut dar este real! După ce proiectul cu șoseaua de centură realizat din birou a fost învins de realitatea de pe teren, un alt exemplu apare și îi afectează pe locuitorii străzii Buridava, situată în cartierul Podeni.

Un locuitor a fost cel care a sesizat această anomalie, solicitându-i explicații consilierului independent Bogdan Sârbu.

“Domnule consilier,am și eu o întrebare pentru dumneavoastră.De ce în Podeni pe str.Buridava s-a făcut canalizare doar pentru opt familii.Restul străzii,circa18-20 de familii au rămas fără canalizare.Lucrarile s-au terminat in zona.Noi,restul familiilor cui rămânem….Cu ce santem noi de vina că nu este proiect pe strada?Va mulțumesc!”.

Ei, și acum apare “surpriza” pregătită de un funcționar neatent sau comod!  

Conform datelor oficiale, întocmite pe vremea administrației trecute, această stradă avea o suprafață de 80 de metri numai ca, atunci când firma care executa lucrarea de canalizare în zonă a ajuns acolo, a efectuat lucrările solicitate de proiectant. Astfel, pe data de 28 Septembrie acolo au fost instalate 3 cămine ,4 racorduri și s-a refăcut stratul rutier. Constructorul a fost cel care a sesizat că strada este mai lungă decât ceea ce apărea în devizul inițial, la măsurătoare ieșind 310 metri liniari!!! Urmează ca în cel mai scurt timp și restul familiilor să fie canalizate, și se pare că această greșeală nu este singulară.

Având în vedere această situație se nasc câteva întrebări: ce se întâmpla, oare, dacă executantul lucrării nu era atent la aceste detalii și nu trăgea un semnal de alarmă? Rămâneau bieții oameni fără canalizarea așteptată de atâția zeci de ani. Și doi: domnule primar nu credeți că ar trebui luate niște măsuri în legătură cu acest aspect? Este clar ca lumina zilei că acești funcționari au mers pe vechile schițe cadastrale ,și nici măcar din curiozitate,nu au făcut o vizită pe teren.

Dacă la privat toată lumea este acord cu fraza “ cine greșește, plătește”, la stat lucrurile se desfășoară sub un alt registru.

 

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img