duminică, 19 mai, 2024

Consumul de castraveti ne face mai inteligenti si mai rezistenti la boli

Distribuie:

Publicat:

Castravetii sunt alcatuiti din 95% apa, facandu-i o hrana ideala pentru hidratare si racorire. Ei contin un flavonol antiinflamator numit fisetin care pare sa joace un rol important in sanatatea creierului. Mai contin si polifenoli care ajuta la scaderea riscului de cancer mamar, uterin, ovarian si de prostata. Castravetii au un continut scazut de calorii si au un continut ridicat de fibre, ceea ce ii fac utili atat pentru pierderea in greutate cat si pentru sanatatea digestiva. Ei apartin aceleiasi familii de plante ca pepenele verde si dovleacul. Ca si pepenele verde castravetii sunt alcatuiti in mare parte de apa, ceea ce inseamna ca te ajuta sa treci de zilele caniculare de vara ramanand hidratat. Cu toate astea, exista motive sa mananci castraveti tot anul. 

Cu vitaminele K, B, cuprul, potasiul, vitamina C si manganul, castravetii va pot ajuta sa evitati deficientele de nutrienti care sunt raspandite in randul celor care au o dieta nu tocmai sanatoasa. In plus, ei contin polifenoli unici si alti compusi care va ajuta sa reduceti riscul bolilor cronice si multe altele. Castravetii contin un flavonol antiinflamator numit fisetin care pare sa joace un rol important in sanatatea creierului. In plus imbunatateste memoria si protejeaza celulele nervoase.
 
Plasarea unei feli de castravete pe cerul gurii poate ajuta la scaderea bacteriilor ce provoaca mirosuri neplacute. Consumul de castraveti poate, de asemenea, ajuta la eliberarea excesului de caldura din stomac, despre care se spune ca este o cauza principala a respiratiei urat mirositoare. Castravetii contin mai multe vitamine B, inclusiv vitamina B1, B5 si B7(biotina). Vitaminele B sunt cunoscute pentru a ajuta la ameliorarea sentimentelor de anxietate, una dintre efectele daunatoare ale stresului. Castravetii sunt bogati in doua dintre cele mai elementare substante pentru digestia sanatoasa: apa si fibre. Ei contin si potasiu, care este asociat cu scaderea tensiunii arteriale. Un echilibru corespunzator de potasiu, atat in interiorul cat si in in exteriorul celulelor, este esential pentru o buna functionare a corpului.

Ca un electrolit, potasiul este un ion incarcat pozitiv care trebuie sa mentina o anumita concentratie pentru a-si indeplini functiile, care include interactiunea cu sodiul pentru a ajuta la controlul transmiterii impulsului nervos. Cand beti suc verde proaspat, este aproape ca si cum ati primi o perfuzie intravenoasa de vitamine, minerale si enzime, deoarece acestea merg direct in sistemul dumneavoastra fara a trebui sa fie defalcate. Cand corpul are o abundenta de substante nutritive de care are nevoie si pH-ul este optim, va veti simti energizat si sistemul imunitar va creste. Flavonoidele si taninurile din castraveti au fost gasite ca avand efecte de curatare a radicalilor liberi si de ameliolare a durerii.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img