luni, 29 aprilie, 2024

Curtea de Apel Iasi intervine intr-un dosar fierbinte! Fiul unor profesori universitari, student la UMF, protagonistul unei povesti de film!

Distribuie:

Publicat:

A crescut in umbra unor traficanti pe care i-a luat drept model • Si-a dorit sa ajunga cat mai repede in aceasta ierarhie a dealerilor de droguri din piata neagra a Iasului • La scurt timp dupa ce a reusit sa devina cel mai cunoscut dealer al studentilor arabi din Iasi, studentul de la UMF Iasi a fost prins de DIICOT • Ieri, Curtea de Apel Iasi l-a scapat de un an de puscarie

Ieri, judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au intervenit si au decis sa-l achite pe Jallouli Abderrahman, student in anul IV la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi, pentru comiterea infractiunii de constituire de grup organizat.

In prima faza, acesta fusese condamnat la o pedeapsa de trei ani de inchisoare pentru aceasta infractiune, printr-o decizie a Tribunalului Iasi. A contestat sentinta la Curtea de Apel Iasi in speranta ca va scapa basma curata. Pentru cea de-a doua infractiune, trafic de droguri, studentul primise o pedeapsa de cinci ani de inchisoare.

Dupa contopirea celor doua pedepse, judecatorii de la Tribunal i-au prescris sase ani de inchisoare. Acum, prin faptul ca magistratii de la Curtea de Apel Iasi l-au achitat pentru una dintre infractiuni, a scapat in realitate de un an de inchisoare. Astfel, urmeaza sa execute o pedeapsa de cinci ani de inchisoare, in loc de sase ani cat stabilise prima instanta.

O alta acuzata din dosar, Anca Georgeta Bercea, a primit o pedeapsa de doi ani, opt luni si 20 de zile de inchisoare cu suspendarea executarii. Initial fusese condamnata la trei ani de inchisoare. Pedepsele date de Curtea de Apel Iasi sunt definitive. Reteaua din care faceau parte cei doi actiona in special pentru studentii din strainatate veniti la studii aici.

Practic se adresa doar strainilor, aceasta fiind o piata destul de mare, cu bani multi si aparent mai sigura. Nu vindeau droguri la tineri romani de frica sa nu fie colaboratori sau investigatori sub acoperire. Cu toate acestea, procurorii de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi, impreuna cu ofiterii de combatere a crimei organizate au reusit sa afle cam totul despre aceasta retea.

Ascensiunea lui Zasa

Jallouli Abderrahman este student la Universitatea de Medicina si Farmacie "Gr. T. Popa" din Iasi si este fiul unor profesori universitari din Tunisia. Parintii sai au venit de mai multe ori in Romania pentru a-si vedea fiul arestat. Chiar daca avea tot cei trebuia, chiar daca parintii sai ii trimiteau bani foarte multi, Jallouli Abderrahman a observat ca se pot face bani seriosi din traficul de droguri pentru un grup tinta foarte precis: studentii arabi.

Credea ca daca va lucra doar cu un grup compact de cumparatori, care nu au legaturi prea stranse cu Iasul, nu va fi prins niciodata. La scurt timp dupa ce a inceput sa aduca droguri, s-a autoproclamat liderul traficului de droguri, care avea ca destinatie strainii din municipiul Iasi. Atat procurorii de la DIICOT Iasi, cat si ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate au dovedit o abilitate extraordinara atunci cand au reusit sa infiltreze investigatori sub acoperire in interiorul acestei retele.

Turki Skander, cel care a construit aceasta retea, inca nu a fost prins, fiind trimis in judecata in lipsa. Acesta a mai fost condamnat in trecut pentru trafic de droguri si se afla in vizorul anchetatorilor ieseni. Dupa ce a scapat de condamnarea din 2012, Skander Turki a inceput sa cultive plantele de cannabis in apartament, dupa care le-a comercializat. In perioada in care era plecat in Tunisia, Anca Georgeta Bercea, iubita lui, s-a ocupat de ingrijirea celor sase plante de cannabis.

"În urma cercetarilor efectuate în cauza, s-a stabilit ca, ulterior, inculpatul Turki Skander a comandat din Olanda droguri de risc si de mare risc, utilizând site-uri care asigurau transmiterea criptata a datelor. Drogurile erau procurate cu moneda virtuala – Bitcoin si erau introduse în România, disimulate în colete expediate prin intermediul firmelor de coletarie. Coletele erau expediate pe numele inculpatului Turki Skander, care le ridica personal si le transporta în imobilul pe care îl detinea. Drogurile achizitionate de catre inculpat din Olanda erau destinate comercializarii sau oferirii cu titlul gratuit catre persoanele care consumau astfel de substante", au precizat procurorii de la DIICOT Iasi.

In octombrie 2015, Abderrahman Jallouli, cunoscut sub porecla de Joey Zasa, a intrat in legatura cu Skander Turki si a inceput sa cumpere de la acesta droguri la preturi promotionale. Dupa cateva tranzactii, Zasa a devenit rapid cel mai cunoscut dealer pentru studentii arabi din Iasi.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img