De cele mai multe ori este un semnal de revolta transmis de creier din cauza schimbarii alimentare la care il supui. Am ajuns sa ne ingrasam pentru ca am facut schimbari in alimentatia noastra de-a lungul generatiilor, insa deloc in bine. Medicul nutritionist Simona Tivadar a explicat la Antena 1 ce facem gresit cand luam mesele si de ce nu ne saturam de fapt mai niciodata.
”A aparut aceasta plecare de acasa fara mic dejun. Apoi urmeaza mese compensatoare sau seara cand oamenii se relaxeaza si se interneaza in frigider si mananca ce nu au mancat toata ziua. Urmeaza o digestie dificila prelungita pana la ore tarzii in noapte si toate organele noastre sunt treze pe jumatate si muncesc ceea ce duce la o calitate a somnului mizerabila. Acest fel de a manca este diabetogen pentru ca ficatul nostru produce noaptea glucoza si cu cat materia prima primita seara este mai abundenta cu atat va produce mai multa glucoza si ne trezim intr-o zi cu glicemie mare dimineata”.
”Pentru copii este un dezastru mancatul cu creierul absent, in fata calculatorului de exemplu. Senzatia de satietate cerebrala care tine de creier. Ca sa stie ca ai mancat trebuie sa privesti mancarea si sa o mesteci. Daca nu, vei manca aproape dublu. Acest fel de a manca este profund daunator” a mai adaugat medicul, potrivit clicksanatate.ro.