duminică, 19 mai, 2024

Ipj Vaslui : Actiuni derulate de serviciul de investigatie a criminalitatii economice

Distribuie:

Publicat:

 Politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Vaslui au actionat pe raza judetului Vaslui pentru combaterea faptelor ilicite de comert si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetateanului.

In ziua de 11 aprilie ., politistii din cadrul Inspectoratului de Politie JudeteanVaslui – Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice  – au executat mai multe actiuni politienesti pe raza judetului Vaslui (municipiilor Vaslui, Barlad si Husi precum si a comunelor limitrofe), pentru prevenirea, descoperirea si combaterea faptelor ilicite de comert, dar si a altor fapte cu impact negativ asupra sigurantei cetateanului, prin efectuarea de controale la agentii economici care isi desfasoara activitatea in sfera alimentatiei publice.
In cadrul  actiunii, politistii au efectuat controale la peste 160 de agenti economici si au legitimat peste 200 de persoane, iar in urma neregulilor constatate s-au aplicat 61 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de peste 103.500 lei. Cele mai multe sanctiuni  – 48 – au fost aplicate pentru abateri savarsite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati de productie, comert sau prestari de servicii ilicit, iar 12  au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligatia agentilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Totodata, au fost confiscate mai multe produse comercializate fara documente legale de provenienta (produse alimentare, produse destinate curateniei, alcool sanitar si produse medicale), in valoare totala de peste 2.800 lei, precum si suma de 4.490 lei.
Politistii Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Vaslui vor continua desfasurarea de actiuni specifice pe raza intregului judet, in vederea prevenirii si combaterii activitatilor ilicite si incalcarii legislatiei in vigoare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img