duminică, 5 mai, 2024

Leacuri naturiste cu rostopasca

Distribuie:

Publicat:

Rostopasca este o planta erbacee care infloreste la sfarsitul primavarii. Originara din Europa, Asia si Africa de Nord, ea creste in apropierea asezarilor umane, in locuri umbrite, umede. Rostopasca creste pana la o inaltime de 30-80 de cm, iar din tulpina cresc numeroase ramificatii.

Rostopasca – Directii de folosire:
Infuzia de rostopasca: ¼ litri de apa sunt turnati peste 1 lingura de rostopasca

Suc de rostopasca: este preparat din frunze, semnite si flori spalate care inca umede sunt puse intr-un storcator de extras suc din ierburi, legume si fructe.

Tinctura de rostopasca: se procura de la farmacie sau magazine naturiste, fiind preparata de chimisti.

Vinul: 30 de gr. Rostopasca impreuna cu radacina sunt puse la macerat intr-un litru de vin alb pentru 1-2 ore, se strecoara si apoi se bea.

Cum folosim rostopasca fara sa ne intoxicam

Rostopasca – beneficii
Rostopasca creste sub forma de gard viu, de-alungul zidurilor si gardurilor sau prin partile de sud ale padurilor. Vara poate sa fie uscata si solul parjolit, dar rostopasca creste nestingherita. Chiar si in timpul iernii ea se poate gasi sub zapada, daca ii este cunoscuta poztionarea.

Ceai din amestec de rostopasca, urzica si soc pentru leucemie. Ca rostopasca sa aiba un efect asupra organismului, trebuie sa consumati cel putin 2 litri/ zi de ceai din acest amestec.

Dar rostopasca este cunoscuta mai ales pentru beneficiile sale asupra sanatatii ficatului si de aceea este folosita ca un homeopat. Rostopasca curata sangele si ficatul si are o influenta nemaipomenita asupra metabolismului.

Aceasta planta medicinala poate fi folosita si pentru curatarea vezicii urinare, rinichiului si in cazul bolilor de ficat. Poate fi preparata si in acest fel, sugereaza Maria Treben: 30 de gr de ceai si radacina de rostopasca pot fi adaugate in jumatate de litru de vin alb pentru 2-3 ore, fiind un remediu rapid pentru icter.

Este de asemenea recomandata pentru hemoroizi. In acest caz, preparati ceaiul prin oparirea frunzelor de rostopasca. Sorbiti 2-3 cani de-alungul zilei.

Extern, ticnctura de rostopasca este folosita pentru afectiuni ale pielii: bataturi, negi si herpesi incurabili. 
ceai de rostopasca

O vindecare miraculoasa cu rostopasca
Maria Treben povesteste despre vindecarea miraculoasa a unei femei care avea o excrescenta rosie de marimea varfului degetului mic, pe pleoapa. A stat cu aceasta excrescenta 7-8 ani fara sa ii cauzeze dureri, dar in final a reusit sa isi faca o biopsie si a aflat ca era vorba despre cancer. Pentru tanara femeie a fost un soc. Pentru ca aceasta familie de fermieri facea parte dintre cunostintele Mariei Treben, ea a putut sa ii urmareasca evolutia bolii si i-a recomandat rostopasca.

Era februarie, dar din fericire, rostopasca ramane verde si in timpul iernii. Maria Treben i-a sugerat femeii sa recoleteze planta si sa prepare sucul de rostopasca si mai apoi sa tamponeze zona afectata de 5-6 ori pe zi. I-a recomandat sa mearga si la tratamentul cu raze X, asa cum ii spusese si medicul oncolog, o data pe luna. La aproape un an de la aceste recomandari, femeii ii disparuse acea excrescenta. Medicul oftalmolog la care fusese prima data era si el socat de aceasta reusita.

Maria Treben mai recomanda aceasta planta pentru problemele de vedere si povesteste de asemenea, cazul unui unui barbat care i-a urmat sfaturile si a folosit rostopasca pentru vedrea slaba: „Se ia o frunza de rostopasca, se spala, iar tulpina ei frageda se zdrobeste intre degetul mare si degetul aratator umezite in prealabil. Zeama astfel obtinuta este unsa cu aratatorul, tinind ochii bine inchisi, inspre coada ochiului.” Desi nu este pusa direct in ochi, actiunea ei se comunica totusi ochilor.

Acest lucru se poate incerca pentru a trata cataracta, vederea slaba si in mod preventiv pentru ochii sanatosi dar suprasolicitati. In medicina homeopatica se prepara din aceasta planta o tinctura din care se administreaza, in cazul afectiunilor mentionate mai sus, de 2-3 ori zilnic cite 10-15 picaturi in putina apa.

Atentie! Rostopasca, in cantitati mari, este toxica! La peste sapte grame consumate pe zi, poate da intoxicatii, la 20-30 de grame ingerate, poate da intoxicatii severe, iar la 50-60 de grame ingerate, poate produce intoxicatii mortale. De aceea este recomandat ca, inainte de inceperea unui tratament cu rostopasca, sa fie consultat un medic specialist in medicina naturista. Nu se administreza gravidelor. In stare uscata este mai putin toxica decat in stare cruda

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img