duminică, 28 aprilie, 2024

Mesajul Episcopului Husilor : „Dumnezeu ne vrea drepti in fata Lui! Vrea sa avem verticalitatea si constiinta curata de a ne uita inspre El!”

Distribuie:

Publicat:

In Duminica a XXVII-a dupa Rusalii, Preasfintitul Parinte Ignatie, Episcopul Husilor, a savarsit Sfanta Liturghie in biserica Parohiei Benesti, Protopopiatul Vaslui. Cu acest prilej, Preasfintia Sa a hirotonit intru preot pe diaconul Stefan Cozma, noul paroh al acestei comunitati.

Din soborul slujitorilor a facut parte si parintele protopop Adrian Chirvasa.

In omilia rostita, Ierarhul Husilor a explicat de ce Hristos este Cel care o cheama spre vindecare pe femeia garbova:

„Mesajul pe care vrea sa ni-l transmita acest pasaj evanghelic este urmatorul: Dumnezeu ne vrea drepti in fata Lui! Ne vrea in pozitie verticala, sa avem verticalitatea si constiinta curata de a ne uita inspre Dumnezeu.

Din punct de vedere spiritual, pacatele sunt cele care ne garbovesc pe fiecare, ne inconvoaie spre pamant, si nu ne mai dau aceasta capacitate interioara de a ne uita drepti inspre Dumnezeu. Cine are curajul sa spuna ca este drept inaintea lui Dumnezeu si sa se uite cu constiinta limpede spre El?

Pacatele ne inconvoaie pentru ca noi nu vrem sa ne uitam inspre Dumnezeu!

Hristos ne transmite mesajul ca El ne vrea drepti. Insasi pozitia trupului nostru ar trebui sa ne constientizeze ca trebuie sa fim oameni verticali, drepti, cinstiti, in tot ceea ce intreprindem. (…)

Sfanta Euharistie este cea care ne vindeca real de aceasta boala cumplita a garbovirii spirituale. Desigur, cand ne spovedim si recunoastem pacatele noastre, starea noastra de decadenta, Dumnezeu ne invie prin Impartasanie! Pacatele ne fura perspectiva vietii spirituale. Avem nevoie sa ne mutam de la pacatele noastre pentru a avea o viziune de ansamblu asupra vietii in Hristos!”

La finalul Sfintei Liturghii, Parintele Episcop Ignatie a instalat pe noul preot paroh al Parohiei Benesti, parintele Stefan Cozma, oferindu-i, potrivit randuielii, Sfanta Evanghelie, Sfanta Cruce si cheile bisericii. De asemenea a multumit tuturor celor prezenti pentru participarea la Sfanta Liturghie si pentru bucuria manifestata pentru faptul ca au un preot in mijlocul lor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img