duminică, 19 mai, 2024

Miscare SURPRINZATOARE a Casei Regale! Ce s-a decis dupa funerariile Regelui Mihai

Distribuie:

Publicat:

Miscare surprinzatoare a Casei Regale imediat dupa funeraliile Majestatii Sale, Regele Mihai. Anuntul a fost facut de directorul Ion Tuca, dar si de generalul Gelaledin Nezir. Acestia au anuntat ca vor sa lanseze un album cu cele mai impresionante 96 de fotografii de la funeraliile Regelui Mihai, persoanele care au facut o poza in perioada 5-16 decembrie fiind invitate sa se inscrie in acest proiect, conform mediafax.

"Proiectul trebuie gandit, de la bun inceput, ca un proiect colectiv, deci nu exista un autor sau o persoana care sa poata sa duca acest proiect singur. Fotografiile vor fi selectate de o comisie care va avea specialisti, dar si fotografii oficiali ai Casei Regale ar putea face parte din aceasta comisie. Dupa ce vor fi selectate fotografiile, 96 dintre ele vor fi tiparite si publicate intr-un album si vom dori sa avem si numele fiecarui participant sub aceste fotografii tiparite in conditii grafice foarte bune. Din ce in ce mai multe persoane vor sa faca parte din acest proiect si sa ne ajute sa onoram memoria Regelui Mihai", a declarat, la Antena 3, directorul Casei Majestatii Sale, Ion Tuca.

Regele Mihai a devenit pilot de avion in timpul unui zbor de cosmar in care a fost pasager: “Vantul batea in rafale, iar Regelui i s-a facut rau. A trecut in fata, in cabina de comanda a avionului”

Alaturi de Ion Tuca, la acest proiect a contribuit si generalul-maior al Armatei Romane, Gelaledin Nezir, cel care a coordonat desfasurarea funeraliilor Regelui Mihai I, din data de 16 decembrie. "Aceasta idee s-a nascut in drumul Majestatii Sale catre Curtea de Arges, in trenul regal, cand vorbeam cu domnul director Tuca despre multimea de oameni care astepta in fiecare halta mica. Impresionante erau statiile mici, in care se adunasera oamenii cu lumanari. Ne-am gandit ca deplasarea noastra se vede altfel prin ochii celor care ne privesc de acolo, de afara, si ne-am gandit sa facem un album facut de public pentru public, facut de romani pentru romani si pentru istoria Romaniei. Cei care vor aplica la acest proiect si vor trimite fotografii, care sa fie cuprinse in acest album, vor intra, cu siguranta, in istoria tarii", a explicat Gelaledin Nezir.

Toti cei care doresc sa participe la acest proiect sunt invitati sa trimita fiecare doar o singura fotografie pana pe data de 31 ianuarie 2018, pe adresa fotografiepentrurege.studiovideoart.ro. Potrivit site-ului pe care vor fi publicate fotografiile, albumul va fi distribuit gratuit catre oficialii romani si straini care au participat la funeraliile Regelui Mihai I al Romaniei, dar si catre cele 96 de persoane ale caror fotografii vor fi selectate spre tiparire in cadrul albumului.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img