duminică, 28 aprilie, 2024

Pericolul pe care îl prezintă Flurona: Cum se manifestă combinația de gripă și COVID

Distribuie:

Publicat:

„Flurona” este un termen folosit pentru a descrie o infectare simultană cu gripă și COVID-19.

COVID-19 și gripa sunt ambele boli virale care afectează sistemul respirator. Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, simptomele pentru ambele afecțiuni pot varia de la asimptomatice la severe. Medicii spun că este dificil de identificat dacă o persoană suferă de una dintre cele două infecții sau de flurona, doar pe baza simptomelor, scrie Medical News Today într-un articol amplu, potrivit stirileprotv.ro.

Și directorul medical al Institutului Matei Balș din București, medicul Adrian Marinescu a vorbit despre flurona, mai ales după ce o femeie din Iași, infectată cu cele două virusuri, a murit.

„În timpul pandemiei am mai vorbit despre flurona, este adevărat că au fost cazuri extrem de rare pentru că circulaţia virusurilor gripale era mult limitată şi nu doar în România. În prezent, ceea ce este diferit, este faptul că, având practic alertă epidemică, fiind la un pas de epidemie, avem multe cazuri de gripă. Totodată, avem şi infecţii cu SARS-CoV-2 şi este de aşteptat ca în viitorul apropiat, fără să fie o explozie, să avem mai multe astfel de cazuri”, a explicat Dr. Marinescu.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img