Plante care scad colesterolul

0
53

Medicamentele anticolesterol sunt eficace, dar au si efecte secundare nu tocmai placute. Excesul poate fi eliminat printr-un regim de viata sanatos, o alimentatie corecta si gratie remediilor naturiste. Colesterolul este o substanta grasa, indispensabila bunei functionari a organismului. In mod normal, ficatul este cel care sintetizeaza cea mai mare parte din colesterolul de care ai nevoie, restul provenind din alimentatie. Totusi, cand concentratia sa din sange nu este tinuta sub control, se poate transforma intr-un dusman pentru sanatate. Un nivel ridicat de colesterol LDL poate provoca atac de cord sau accident vascular celebral, pentra ca el se depune in artere, ducand la arteroscleroza. O valoare mare a colesterolului HDL este considerata buna pentru ca impiedica depunerile de calcar pe peretii vaselor de sange. 

Decoct din radacina de brusture

Remediile cu radacina de brusture au proprietatea de a proteja ficatul si de a reduce concentratia de colesterol din sange. Fierbe, 2 minute, 2 lingurite de radacina tocata marunt intr-o cana cu apa. Acopera apoi si lasa la infuzat 10 minute. Bea 2 caini pe zi.  

Ceai de rostopasca

Cunoscuta si sub denumirea de Iarba de negi, rostopasca este buna pentru scaderea colesterolului si are rol de protector hepatic. Fierbe 2 lingurite de planta uscata (doza maxima fiind de 1 g la 24 ore) intr-o cana cu apa clocotita. Bea lichidul treptat, pe parcursul unei zile. Bea ceaiul cel mult 7 zile consecutive, cu pauze de 2 saptamani. 

Infuzie de paducel

Spala o lingurita de fructe si opareste-le intr-o cana de apa clocotita. Strecoara lichidul dupa 15 minute, indulceste cu miere si bea pe parcursul unei zile. 

Ceai din frunze de trifoi

Toarna o cana de apa clocotita peste 2 linguri de frunze de trifoi, acopera cu un capac si lasa la infuzat o ora. Bea cate 2 linguri de ceai, de 3 ori pe zi, inainte de fiecare masa. Urmeaza tratamentul timp de 20 de zile.

Infuzie de urzici

Continutul bogat in vitamine si substante nutritive recomanda urzica nu doar pentru efectul tonifiant, ci si pentru dizolvarea colesterolului de pe artere. Peste 1 lingura de frunze uscate toarna 1 cana de apa clocotita si lasa la infuzat aproximativ 10 minute. Bea 3 ceaiuri pe zi. 

Ceai de anghinare

Anghinarea este recomandata pentru reducerea colesterolului, in problemele digestive, precum si in detoxificarea si asigurarea functionarii corecte a ficatului. Opareste 1 lingura de frunze marunte, timp de 5 minute, in 2 cani de apa clocotita. Dupa racire, strecoara si indulceste cu miere. Bea o parte din ceai dimineata, pe stomacul gol – restul, pe parcursul zilei. 

Sirop de ventrilica

Datorita substantelor amare din compozitie, ventrilica are proprietatea de a scadea colesterolul rau ( LDL-ul). Fierbe 2 linguri de frunze si florile de ventrilica, timp de 30 de minute, intr-un litru de apa. Dupa ce s-a racit, strecoara, adauga miere si amesteca. Toarna intr-un recipient din sticla si tine siropul la frigider. Ia cate 3 lingurite pe zi, inainte de mesele principale. 

Dafinul nu este doar o planta aromatica buna in bucatarie, ci si un remediu eficient anticolesterol. O lingurita de planta macinata se opareste cu 250 ml de apa clocotita. Se consuma cite o ceana de ceai dupa fiecare masa importanta a zilei. 

sursa: clicksanatate.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.