miercuri, 17 aprilie, 2024

Profesionist doar în fals, s-a ales cu dosar penal la Vama Albita

Distribuie:

Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, asupra căruia a fost descoperit un permis de conducere fals.

În data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a ieși din ţară, conducând un microbuz, un bărbat cu cetăţenie română și R. Moldova, în vârstă de 25 de ani.

La controlul de frontieră, polițiștii de frontieră au descoperit asupra bărbatului, ascuns în portdocumentul acestuia, un permis de conducere similar celor emise de autorităţile din R. Moldova, având datele sale de identificare.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul de conducere descoperit nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2020, ivindu-se posibilitatea de a lucra în țări ale Uniunii Europene ca șofer profesionist, a procurat documentul descoperit la controlul de frontieră prin intermediul unui concetăţean, ale cărui date de identificare nu şi le aminteşte, contra sumei de 250 de euro.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img