duminică, 19 mai, 2024

Prognoza meteo pentru vineri, 13 iulie: Furtuni insotite de descarcari electrice si iundatii. Care sunt judetele afectate

Distribuie:

Publicat:

Prognoza meteo pentru vineri, 13 iulie, anunta o vreme dominata de furtuni insotite de descarcari electrice si exista un rist major de inundatii. 

In centrul si in estul tarii vor fi unele innorari temporare (mai ales in cursul dupa-amiezii), iar local vor cadea averse slabe de ploaie insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla moderat la munte si slab, cel mult slab pana la moderat in restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 22 si 27 de grade in Transilvania si Maramures, 24-29 de grade in Banat si Crisana, 28-33 de grade in Oltenia, Muntenia si Dobrogea (cu cele mai scazute valori asteptate pe litoral si in estul Deltei Dunarii) si 25-30 de grade in Moldova. 

Vezi si: Meteorologii anunta! Se schimba vremea in weekend! 

Vremea 13 iulie in Bucuresti Furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza
In Capitala meteorologii anunta o zi ploioasa. Exista risc major de inundatii dupa ce prognoza meteo anunta furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza pentru ziua de vineri. Vantul va sufla moderat, sansele de ploaie sunt de 50%, iar cantitatea de apa ce se va acumula este estimata la 1 l/m². Ploile nu se opresc nici pe timpul noptii, cand sunt asteptate cantitatati de precipitatii de 3 l/m², iar temperaturile minime scad pana la 18°C. 

Prognoza meteo pentru 13 iulie la munte
La fel ca in Capitala, la munte sunt asteptate furtuni cu fulgere in formare dupa-amiaza. Temperaturile se incadreaza intre 23°C si 14°C, cerul va fi partia innorat, cantitatea de precipitatii va fi de 2 l/m². Exista si la munte risc major de inundatii. De altfel, ANM a emis noi coduri galbene de ploi abundente. Vremea se va ameliora insa saptamana zilele urmatoare. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img