marți, 30 aprilie, 2024

Sofer vasluian depistat conducand cu permis fals la VAMA ALBITA

Distribuie:

Publicat:

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albita efectueaza cercetari cu privire la un cetatean roman care a prezentat la control un permis de conducere fals.
 
In data de 17 iulie, in jurul orei 11.10, in Punctul de Trecere a Frontierei Albita, s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a iesi din tara, cetateanul roman Constantin C., in varsta de 28 de ani, domiciliat pe raza judetului Vaslui, conducand un autoturism marca Mercedes, inmatriculat in R. Moldova.

La controlul de frontiera, barbatul a prezentat un permis de conducere, cu insemnele autoritatilor din R. Moldova, avand fotografia si datele de identificare ale acestuia, valabil pentru categoriile “B” si “C”.

„Avand suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, colegii nostri au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care s-a constatat ca documentul in cauza nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, fiind fals total.” declara LAZAR DENIS – purtator de cuvant al I.T.P.F. Iasi

Cu privire la cele constatate, tanarul a declarat ca are permis de conducere eliberat de catre autoritatile din R. Moldova pentru categoriile “B” si “C” din anul 2014, dar ca acesta este retinut de autoritatile moldovenesti din decembrie 2017, in urma unui eveniment rutier. Acesta a mai adaugat ca a procurat permisul prezentat la control in luna ianuarie a.c., de la o persoana pe care nu o cunoaste, care s-a oferit sa ii faciliteze restituirea permisului de conducere de la autoritatile competente contra sumei de 50 de euro.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de uz de fals.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img