luni, 6 mai, 2024

Tatuajele cu henna. Cand pot deveni periculoase si la ce trebuie sa fiti atenti

Distribuie:

Publicat:

Tot mai multi tineri sunt tentati de ideea de a-si face un tatuaj cu henna, mai ales pe durata vacantei de vara. Insa aceasta practica – folosita initial in India si Africa de Nord – nu este lipsita de riscuri.

Tatuajul cu henna se face cu ajutorul unei paste extrase dintr-o planta. Sunt tatuaje temporare, pentru ca pigmentul dispare dupa cateva saptamani. Cat rezista un tatuaj cu henna depinde de calitatea plantei si compozitia pastei, noteaza ziare.com.

Pentru a va asigura ca nu aveti probleme de sanatate, trebuie sa va asigurati in primul rand ca henna este cu adevarat de origine naturala – trebuie sa fie de culoare rosie, galbena sau portocalie. 

In ceea ce priveste henna neagra, e mai bine sa o evitati. Acest produs, care nu e natural, reprezinta un amestec de parafenilendiamina sau fenilendiamina, substante care dau culoarea neagra. Succesul acestui tip de henna se datoreaza timpului de uscare mai rapid si faptului ca rezista mai mult. Totusi, fenilendiamina este la originea a numeroase reactii alergice, care pot fi uneori de-a dreptul dramatice. 

Henna neagra poate lasa cicatrice, mai ales in cazul copiilor. Pot aparea pe corp si eczeme sau se poate dezvolta o sensibilitate a pielii la coloranti sau vopsele de par. Au existat cazuri cand a fost nevoie de interventii medicale urgente.

in unele tari, de pilda Franta, henna neagra este interzisa. Cand trebuie sa va ingrijorati, in cazul in care artistul care realizeaza tatuajul nu este suficient de onest? in primul rand daca tatuajul se usuca prea rapid. Un tatuaj cu henna se usuca, in mod normal, in minumum o ora. De asemenea, tatuajele cu henna naturala nu rezista prea mult in timp – cam in doua saptamani, tatuajul incepe deja sa se estompeze.

si, mai ales, nu va incredeti in artistii tatuatori care va spun ca henna neagra este „naturala”, pur si simplu pentru ca asa ceva nu exista!

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img