vineri, 19 aprilie, 2024

TENSIUNE MAXIMA, astazi, pentru Traian Basescu. Magistratii decid redeschiderea unui dosar important

Distribuie:

Publicat:

Instanta suprema urmeaza sa decida, marti, daca va redeschide sau nu dosarul Flora, in care Traian Basescu este acuzat ca a retrocedat ilegal un teren, pe vremea cand era primar al Capitalei. Procurorii au cerut judecatorilor redeschiderea urmaririi penale pe numele fostului presedinte pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu.

Initial, Parchetul Capitalei a depus la Tribunalul Bucuresti cererea de redeschidere a urmaririi penale, insa aceasta instanta a trimis dosarul la Inalta Curte de Casatie si Justitie, deoarece Basescu are acum calitatea de parlamentar.

Acest dosar a fost redeschis de procurori dupa ce omul de afaceri Catalin Nastase, vicepresedintele Uniunii Arabilor din Romania, a depus o plangere pentru abuz in serviciu, in care il reclama pe Traian Basescu pentru ca ar fi retrocedat ilegal in 2003, pe vremea cand era primar general al Capitalei, un teren de 40.000 de metri patrati in zona Damaroaia. 

Pe terenul respectiv a fost construit complexul comercial Flora si ar fi ajuns la fostul deputat Dumitru Puzdrea. Catalin Nastase sustine ca Traian Basescu ar fi facut abuz in serviciu cand a avizat retrocedarea acelui teren, prejudiciul fiind de peste 100 milioane de euro.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img