luni, 29 aprilie, 2024

Tipuri de credite pe care le accesezi rapid

Distribuie:

Publicat:

Cate locuri sunt de vazut pe lumea aceasta si cate lucruri ar fi de cumparat! Unii oameni insa se limiteaza la atat cat le permite plapuma, cum se spune popular. Dar sunt si altii care ar dori mai mult, ar vrea sa se bucure de tot ceea ce-i inconjoara si, chiar daca posibilitatile materiale le sunt limitate, nu s-ar da inapoi de la a gusta cu adevarat din ceea ce le ofera viata. Si atunci isi doresc un imprumut rapid.

Creditele IFN sau nebancare sunt o solutie la indemana. Ele sunt asemanatoare din anumite puncte de vedere cu cele de tip bancar, insa prezinta cateva diferente in ceea ce priveste sumele care se pot imprumuta, durata si accesibilitatea.

Unul dintre avantajele majore al creditului nebancar este acela ca se obtine rapid. Marea majoritate a institutiilor care ofera aceasta facilitate acorda banii in cateva ore, mergand pana la un maxim de 24 de ore.

Tipurile de credite oferite de institutiile nebancare pot fi: de consum, ipotecare, imobiliare, microcredite, finantarea tranzactiilor comerciale, operatiuni de factoring, scontare, forfetare precum si alte tipuri, in functie de fiecare institutie de profil.

Imprumut fara acte? Da, este posibil!

Imprumuturile rapide pentru persoane fizice sunt insa cele mai solicitate. Documentatia putina este un beneficiu care ii determina pe romani sa recurga la aceste institutii atunci cand au nevoie de bani. Astfel se obtine un imprumut fara acte numeroase, ca in cazul creditelor bancare.

Da, intr-un timp scurt, oamenii pot sa se bucure de un credit doar cu buletinul fara adeverinta de salariu. Majoritatea IFN-urilor acorda, pentru persoanele fizice, imprumutul cu buletinul si cu fluturasul de salariu sau extrasul de cont, in timp ce altele nu solicita acte care sa dovedeasca venitul inregistrat.

Asadar, majoritatea Institutiilor Financiare Nebancare impun conditii minime de eligibilitate, cum ar fi: carte de identitate sau buletin, varsta intre 18 si 69 de ani, domiciliul stabil in Romania si, in unele cazuri, dar nu obligatoriu, dovada unui venit minim permanent. In plus, unele institutii mai solicita si un numar de telefon valabil, pentru ca beneficiarul creditului sa poata fi contactat in caz de necesitate.

Astfel, un credit fara adeverinta de salariu poate fi obtinut fara mari batai de cap, fara alergatura si fara povara dosarului stufos, cum se procedeaza in cazul imprumuturilor de tip bancar.

Si in cazul imprumuturilor pentru firme conditiile sunt mai putine si evident dosarele mai putin stufoase, pentru ca acestora nu li se solicita bilantul sau alte acte contabile.

La ce trebuie sa fie atenti oamenii

Usurinta cu care se acorda aceste tipuri de credite nebancare este, dupa cum s-a vazut, un criteriu important pentru care sunt atat de accesate in ultimii ani. Financer recomanda insa ca, asa cum se intampla in cazul oricarui imprumut, fie el bancar sau nebancar, oamenii sa fie atenti la conditiile acordarii, sa puna intrebarile necesare reprezentantilor institutiilor si sa se asigure ca isi vor putea achita ratele. Perioada de rambursare este diferita de la o institutie la alta, variind de la cateva zile pana la 48 de luni.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img