joi, 16 mai, 2024

Vești proaste pentru românii care vor să plece în Turcia sau Grecia, în vacanță! Au fost introduse noi restricții COVID-19

Distribuie:

Publicat:

Numărul cazurilor de Covid-19 au început să crească semnificativ de la o zi la alta, astfel că de teama unui nou val pandemic, mai multe țări extrem de vizitate în această perioadă a anului, precum Grecia și Turcia, au impus deja o serie de restricții. Iată ce măsuri s-au luat până acum, dar și cum le este afectată vacanța românilor!

În plin sezon estival, destinațiile turistice preferate de români reintroduc restricții anti-COVID 19, astfel că vestea nu aduce zâmbetul pe fața nimănui, fiecare dorindu-și să se bucure din plin de concediu, și nu de noi măsuri.

Ce restricții Covid-19 au fost introduse în Turcia și Grecia

Ei bine, autoritățile din Grecia au decis momentan ca la vamă să nu obligatoriu certificatul verde, însă, în condițiile în care numărul de cazuri crește cu câteva mii de la o săptămână la alta, o să se ia și această decizie.

Momentan, autoritățile elene au impus purtarea măștii în spațiile publice și distanțarea socială, asta fiindcă sunt așteptați peste un milion de turști români, ceea ce ar putea declanșa un nou val pandemic dacă nu se ține cont de restricții.

De asemenea, și în Turcia este recomandată purtarea măștii și distanțarea socială, mai ales că zilnic sunt înregistrate peste 10.000 de noi cazuri de COVID. Nici în această țară nu se cere încă certificatul verde la vamă, însă turiștii sunt obligați să completeze un formular de intrare în țară, cu 72 de ore înainte de sosire.

Și alte țări au impus restricții

Nu doar Grecia și Turcia sunt printre țările favorite de români, fiindcă mai sunt și altele în care aleg să se delecteze, precum este chiar Italia și Spania. Din nefericire, aici sunt înregistrate în jur de 100.000 de noi cazuri zilnic, astfel că masca este obligatorie în transportul public în comun.

De asemenea, și în Cipru și Egipt masca este obligatorie în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun, momentan nefiind nevoie de certificat verde la intrare. Cât despre țările care cer certificat verde la intrare și sunt extrem de restrictivi, aici vorbim despre Malta și Franța.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img