duminică, 5 mai, 2024

Veste TRISTA pentru romani! Se schimba VARSTA de PENSIONARE! Premierul Mihai Tudose a anuntat cand se va intampla asta

Distribuie:

Publicat:

Varsta la care ies la pensie angajatii din Romania ar putea creste din nou. Anuntul a fost facut de premierul Mihai Tudose, intr-un interviu acordat agentiei nationale de presa Agerpres.

Premierul a spus ca, “peste un an-doi”, varsta de pensionare in Romania are putea creste cu “un an-doi”. Iata intrebarea pusa de reporterul Agerpres si raspunsul premierului:

Reporter: Cand ar urma sa fie adaptata legislatia romaneasca la cea europeana privind varsta de pensionare – egalizata pentru femei si barbati la 67 de ani?

Mihai Tudose: Legislatia europeana este una, fiecare tara isi dimensioneaza fenomenul in functia de varsta, speranta medie de viata din tara respectiva. Cand vom ajunge si noi cu speranta de viata la peste 80 de ani, stam si noi de vorba despre acest lucru. Deocamdata, o sa mai creasca cu un an-doi, probabil, incepand cu peste un an, peste doi ani.

Varsta standard de pensionare este de 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei, acum, in Romania, iar stagiul minim de cotizare este de 15 ani.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img