sâmbătă, 18 mai, 2024

Viktor Orban: ‘Războiul dăunează cel mai mult Europei. America nu slăbește, China devine mai puternică și Europa suferă’

Distribuie:

Publicat:

Premierul maghiar Viktor Orban susține că există o singură soluție pentru inflația războiului: pacea. Liderul de la Budapesta sesisează că Europa suferă cel mai mult de pe urma conflictului din Ucraina, în timp ce SUA sau China nu sunt direct afectate de conflictul sângeros.

„Este război la granițele Ungariei și Europei. Ca urmare a războiului, inflația războiului a reapărut după al doilea război mondial. Prețurile la energie cresc drastic și asta slăbește Europa. Războiul și sancțiunile împreună au dus la faptul că cel mai scump lucru din întreaga lume pentru Europa de astăzi este energia. Acesta este motivul pentru care moneda euro slăbește față de dolar de zile întregi.

Economiile Europei Centrale sunt motoarele de creștere ale Uniunii Europene. O economie în creștere, o producție în creștere necesită energie, deci creșterea prețurilor la energie și inflația de război vor distruge și economiile Europei Centrale. În război nu se pune întrebarea prețul energiei, ci dacă va fi gaz, petrol sau energie.

Continuarea pe stiriepsurse.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img