duminică, 14 aprilie, 2024

Se apropie momentul! Lucian Bute, tot mai aproape de revenirea in ring

Distribuie:

Publicat:

Presedintele clubului InterBox, Jean Bedard, a declarat presei canadiene ca pugilistul ar urma sa sustina un meci pana la sfarsitul acestui an, dupa ce a pierdut doua din cele trei confruntari sustinute in ultimii doi ani

Lucian Bute
, fost campion mondial IBF la categoria supermijlocie, este tot mai aproape de o revenire in ring, dupa ce viitorul carierei sale a fost pus in cumpana. Presedintele clubului InterBox, Jean Bedard, a declarat presei canadiene ca pugilistul ar urma sa sustina un meci pana la sfarsitul acestui an, dupa ce a pierdut doua din cele trei confruntari sustinute in ultimii doi ani.

“Un anunt legat de acest subiect va avea loc la inceputul lunii septembrie, iar obiectivul nostru este ca Lucian sa urce in ring pana la sfarsitul anului”, a declarat Bedard. “De la infrangerea in fata lui Pascal am fost foarte implicat si pot spune ca Lucian face lucruri bune. Nu avem un adversar in vizor, dar va pot garanta ca meciul va exista si Lucian va castiga, chiar daca in box nu se stie niciodata. Vom vedea”, a mai precizat Bedard.

Presedintele InterBox considera ca numele lui Lucian Bute “vinde” in continuare, el este “extrem de popular” in Quebec si nu s-a aratat deloc nelinistit in privinta numarului de spectatori la viitorul meci al lui Bute.

Bute (34 ani) a fost campion mondial IBF la supermijlocie intre 2007 si 2012, cand a pierdut centura in fata britanicului Carl Froch, victorios prin KO tehnic in repriza a cincea, la Nottingham. La finalul aceluiasi an, Bute il invingea la puncte pe rusul Denis Gracev, la Montreal, dar a suferit a doua infrangere din cariera sa la inceputul acestui an, in fata canadianului de origine haitiana Jean Pascal, tot la Montreal. Dupa acest meci, Bute s-a despartit de antrenorul Stephan Larouche. Palmaresul lui Bute la profesionisti este de 31 de victorii (24 KO) si 2 infrangeri.

Recent, Bute a lucrat cu renumitul antrenor Freddie Roach, la sala acestuia din Hollywood (California). Boxerul galatean a scris un mesaj sugestiv, pe pagina sa de Facebook: “Nu doar imi doresc sa redevin Campion Mondial… am sa “transpir” din greu pentru a reusi…”. In data de 23 septembrie se va organiza o gala importanta de box la Casino Montreal, dupa o pauza de patru ani. Cu acest prilej, vor urca in ring, printre altii, si “greul” roman Bogdan Dinu (10 victorii la profesionisti, nicio infrangere).

Florin BRIAUR florinb•bzi.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img