luni, 6 mai, 2024

Vasluianul Marius Costache, actualul sef al DRV Iasi, nota 3 la examenul pentru sefia Albita – FOTO

Distribuie:

Publicat:

UPDATE: In ciuda faptului ca el a fost cel care a ales plicul cu subiecte si ca a intrat in sala de examinare cu un ceas inteligent din care se documenta, vasluianul Marius Costache nu a reusit sa obtina decat un rusinos punctaj de 35,2 din 70. La acest examen pentru sefia vamesilor din Albita a participat și un husean care a obtinut un punctaj de 12,8 . Si fosta sefa Elena Cotea a sustinut examenul si a obtinut un numar de 47.2 puncte . Din pacate cei trei au fost declarati respinsi  .

CITESTE SI : Suspiciune de frauda la Bucuresti la concursul pentru șefia vameșilor din Albita. Seful DRV Iasi a intrat la examen cu un ceas inteligent la mana  

Stirea initiala : In urmatoarea perioada se va desfasura examenul, iar toata suflarea din Vama Albita, vorbeste despre faptul ca Marius Costache, actualul sef al Directiei Regionale Vamale Iasi, se lauda ca va fi noul sef al Biroului Vamal Albita. Toti discuta despre cele patru persoane influente pe care Marius Costache se bazează : Buzatu, Ignat, Mutescu si Popa, ultimul fiind un domn de la 2.15, plecat de la Vaslui in Bucuresti si fortat sa iasa la pensie de acolo . 

Miza este extrem de mare, anumite transporturi cu piese pentru avioane sau firme de curierat care beneficiaza si acum  de protectia lui Marius Costache zis Calu ce intervine telefonic ori de cate ori acestea tranziteaza punctul Vamal . O altă miza deloc de neglijat este funcția pe care o va ocupa pe viața in Vama Albita chiar dacă turnura și sprijinul nu va mai fi la fel .

Care este miza pentru care Marius Costache se vrea promovat la examenul pentru sefia vamala din Albita ? Domnul Ignat, nasul de cununie al lui Marius Costache apare in dosarul tirurilor cu tigari disparute a caror valoare se ridica la 30 milioane de euro . 

Ce este si mai suspect este ca in sesiunea de examen pentru ocuparea funcțiilor de conducere de la începutul lunii iulie din cadrul AVR, pentru ocuparea funcțiilor de conducere(șef bv, șef birou etc) bibliografia de susținere a examenului este nesemnificativa în comparație cu bibliografia pentru locurile de executie scoase la concurs. Ca exemplu : pentru ocuparea postului șef la relații internaționale bibliografia de concurs cuprinde doar dispoziții generale din regulamentul european,  în comparație cu bibliografia impusa pentru ocuparea unei funcții de executie din cadrul aceluiași serviciu care cuprinde codul unional integral și regulamentul 2477.

În consecință se naște urmatoarea întrebarea locurile sunt scoase pentru oameni și subiectele sunt făcute cu dedicație? Deoarece pentru a întra în sistemul vamal, bibliografia pentru susținerea examenului este foarte amplă,  pe o funcție de executie și anume inspector vamal debutant, iar pentru ocuparea unei funcții de conducere bibliografia cuprinde doar vreo 20 de pagini. Acesta este motivul pentru care dl. Costache zis Căluțul,  și-a depus dosarul pentru șef bv Albita? Se pare ca actualul sef DVI Marius Costache se bucura de protectia politica a PSD . In cercurile restranse deja se lauda cum dupa promovarea examenului va pleca iar la AVR pe postul de vicepresedinte . Acesta il are aproape la DRV si pe Cristi Ignat care este nasul lui de cununie .

O informatie notabila ar fi si rezultatele obținute de cei care au candidat pentru funcții de conducere, ei ocupând prin delegare aceste functii în acest moment, rezultate care sunt rușinoase pentru un insp.vamal ce ocupa o funcție de conducere. Vor mai fi ținuți în funcție aceste persoane , având ca punctaj la examen 16, 17 ,23 și cel mai mare punctaj 28?

Vom reveni cu detalii despre promovarea examenului, iar mai apoi si cu un update despre situatia Vamii din zona camioanelor unde se rostogolesc sume imense de bani inca.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img