duminică, 5 mai, 2024

Condimentul care face minuni pentru organism si este capabil sa previna cancerul

Distribuie:

Publicat:

Turmericul sau curcuma este singurul condiment considerat ca aduce peste 500 de beneficii sanatatii si este de asemenea considerat a fi cel puternic antioxidant natural disponibil.

Turmericul face parte din familia ginsengului, curcumina fiind substanta activa continuta de tumeric, careia i se atribuie proprietatile anticanceroase cele mai puternice din natura. Consimentul este intrebuintat in alimentatie, in vindecare si in medicina ayurvedica, pentru a trata o serie de afectiuni, de peste 2000 de ani. Sucul de turmeric este, astfel, o bautura cu puteri miraculoase.

Reduce inflamatiile

Sucul de turmeric are proprietati antiinflamatoare, motiv pentru care este indicat ca adjuvant in artrita, dar si in alte boli articulare.

Previne aparitia cancerului

Antioxidantii din compozitia acestei bauturi au ca rol principal distrugerea radicalilor liberi, substante care declanseaza dezvoltarea celulelor canceroase.

Trateaza aciditatea

Aciditate din stomac apare ca urmare a dereglarii pH-ului de la nivelul sistemului digestiv. Din aceasta cauza te poti confrunta cu doua dintre cele mai comune afectiuni digestive – gastrita si ulcerul. Pentru a tine la distanta aceste probleme de sanatate, consuma suc de turmeric diluat, fiindca aceasta bautura normalizeaza pH-ul din stomac.

Medicament pentru inima

Specialistii sustin ca sucul de turmeric ajuta si la reglarea nivelului colesterolului, reducand astfel riscul aparitiei bolilor cardiovasculare. Nu in ultimul rand, bautura previne depunerea de colesterol pe vasele de sange, impiedicand astfel infundarea lor.

Turmericul este probabil cel mai bun aliment anticancer care exista.  Principiul antitumoral din turmeric este curcumina, capabila sa inhibe cresterea multor tipuri de celule tumorale (din ovare, san, colon, ficat, plamani, pancreas, stomac, vezica, etc).

Pulberea de turmeric poate fi adaugata la diverse preparate: supe, tocanite, orez, sucuri din legume, salate, etc. Este ideal sa se prepare o infuzie cu ceai verde, piper, turmeric si cateva picaturi de suc de lamaie.

Atentie mare! Curcumina poate interactiona cu medicamentele anticoagulante orale si antiplachetare.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img