luni, 29 aprilie, 2024

Cum alegem o carne de buna calitate: sfaturi de la bucatari profesionisti

Distribuie:

Publicat:

O bucata de carne dintr-un animal tanar poate fi identificata imediat de un bucatar profesionist. Nuanta grasimii poate da verdictul in ce priveste calitatea carnii, spun specialistii.

Vara este cunoscuta ca anotimpul cel mai propice pentru gratarele la iarba verde. Fie ca alegem sa petrecem weekendul cu familia sau cu prietenii, bucatarii profesionasti vin cu sfaturi pentru a ne ajuta sa alegem o carne de buna calitate.

Trebuie sa aiba consistenta densa Bucatarii profesionisti recomanda verificare consistentei carnii. O carne pastrata in conditii optime nu ar trebui sa fie moale. Grasimea devine ferma atunci cand este rece, scrie adevarul.ro, care citeaza BrightSide.me.

Culoarea dicteaza calitatea. Culoarea rosie este confirmarea prospetimii carnii. Nu ar trebui sa fie niciodata maro sau gri, nici macar pe margini. Fiti deosebit de atenti cand cumparati carne ambalata. Verificati fiecare parte a pachetului.

Grasimea trebuie sa fie alba. Grasimea de la animalele tinere intotdeauna este alba. Cu cat animalul este mai batran cu atat grasimea devine mai galbuie. 

Pretul tradeaza calitatea inferioara. Carnea ieftina poate insemna un adaos de apa sarata sau o calitate indoielnica. Bucatarii recomanda alegerea unei cantitati mai mici de carne de inalta calitate decat achizitionarea unui kilogram de carne fara gust sau care este veche. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img