luni, 29 aprilie, 2024

Cum ne putem calma stomacul folosind ghimbir

Distribuie:

Publicat:

Ghimbirul contine substante (mai exact: gingerol si shogaol), care au un efect de calmare asupra intre­gului tract digestiv. De aceea, el este de mare folos in combaterea tulbu­rarilor digestive de orice fel: rela­­xea­za eso­fagul, ajuta la o desfasurare normala a digestiei si micsoreaza riscul de aparitie a arsurilor, deoa­rece stimuleaza contrac­tiile mus­chiului circular cardia, asa incat acidul gastric ramane in stomac si nu mai urca in esofag.

Actiunea benefica a ghimbirului asu­pra digestiei a fost valorificata de oameni inca din vechime. In antichi­tatea greaca, la sfarsitul unor mese copioase, se manca ghimbir cu paine, pentru a preveni orice fel de probleme digestive. Candva (nu se stie precis cand), cineva a avut ideea de a-l intro­duce in aluatul pregatit pentru paine – si astfel a aparut turta dulce. In secolul 16, ghimbirul era atat de pretuit in Europa ca stimulent pentru digestie, incat se gasea obligatoriu pe toate mesele, alaturi de sare si piper, noteaza formula-as.ro.

Daca aveti arsuri la stomac, un ceai de ghimbir va poate usura imediat sufe­rinta. Puneti intr-o cana cu apa cloco­tita jumatate de lingurita de radacina ma­cinata sau proaspat rasa. Pentru a va asigura o pro­tectie suplimen­tara, beti infuzia cu 20 de minute inainte de a va aseza la masa. Tot atat de eficient si de bun la gust este si ghim­birul conservat la bor­can. 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img