vineri, 17 mai, 2024

De ce si-a amanat premierul israelian Benyamin Netanyahu vizita in Romania

Distribuie:

Publicat:

Din cauza unei vizite pe care o va efectua la Moscova in data de 11 iulie, premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost nevoit sa amane vizita programata la Bucuresti, unde urma sa vina cu tot cabinetul sau pentru o sedinta comuna cu Guvernul Romaniei, condus de Viorica Dancila.

Vladimir Putin si Benjamin Netanyahu se intalnesc periodic in ultimul timp pentru a discuta despre conflictul sirian si despre cum ar putea fi prevenite ciocnirile accidentale dintre fortele israeliene si cele ruse care opereaza in teatrul de razboi din Siria. Ultima lor intrevedere a avut loc in luna mai la Moscova. 

Anterior, presa israeliana scria, citand surse din anturajului premierului Netanyahu, ca acesta a primit o invitatie de la presedintele rus de a efectua o vizita de lucru la Moscova la jumatatea lunii iulie, cand va avea loc finala Cupei Mondiale la Fotbal. 

Vladimir Putin i-a invitat si pe liderii altor state cu aceasta ocazie la Moscova, inclusiv pe seful Autoritatii Nationale Palestiniene (ANP), Mahmud Abbas. Saptamana trecuta, administratia palestiniana din Ramallah a anuntat ca Abbas a acceptat invitatia presedintelui rus, conform mass-media ruse. 

Serviciul de presa al premierului israelian nu a putut confirma daca Netanyahu va asista la vreun meci de fotbal cu ocazia vizitei in capitala rusa.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img