miercuri, 28 februarie, 2024

Di Stefano, omagiat de jucatori si de antrenori din intreaga lume. Mourinho: “A murit un pic din istoria fotbalului”

Distribuie:

Publicat:

Portarul echipei Real Madrid, Iker Casillas, i-a adus un omagiu lui Alfredo Di Stefano, care a murit, luni, la 88 de ani, subliniind intr-un mesaj postat pe Twitter ca acesta a fost o legenda a gruparii madrilene.

 “Odihneste-te in pace, Don Alfredo, cel mai mare. Legenda a Realului, mereu alaturi de noi. Intotdeauna vei ramane in amintirea noastra, Maestre”, a scris Casillas.

Si Alvaro Morata si Alvaro Abeloa l-au omagiat pe Di Stefano: “Odihneste-te in pace, Don Alfredo, istorie si legenda a acestui club”, a scris Morata, in timp ce Arbeloa a postat: “Ne-ai facut cei mai mari. Mereu vei fi alaturi de noi. Odihneste-te in pace! “

Pentru fotbalistul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, Di Stefano a fost o “legenda a fotbalului”, in timp ce nationala Argentinei a scris pe Twitter ca s-a stins “o glorie a fotbalului mondial”.

“A murit marele Don Alfredo Di Stefano, unul dintre cei mai mari jucatori din istorie. Condoleante familiei si celor apropiati”, a postat pe Twitter Fernando Llorente, fotbalist al formatiei Juventus Torino

Diego Simeone, antrenorul echipei Atletico Madrid, a declarat ca Alfredo Di Stefano a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti ai lumii: “Ne-a plecat Don Alfredo, unul dintre cei mai mari din lumea fotbalului. Adio, maestre, niciodata sa nu-si lipseasca o minge acolo sus”.

Tehnicianul formatiei Chelsea Londra, Jose Mourinho, a declarat ca prin decesul lui Di Stefano a “murit un pic din istoria fotbalului”: “A murit un pic din istoria fotbalului. A lasat amintiri fantastice, mai ales celor de dinaintea mea. Ca om mi-a lasat o amintire fantastica. In cei trei ani ai mei la Real Madrid a fost un domn agreabil, umil, mereu atent. Nu este doar in istoria Realului, este in istoria fotbalului”.

Fostul fotbalist al echipei Real Madrid, Alfredo Di Stefano, a incetat din viata, luni, la spitalul Gregorie Maranon din Madrid, la varsta de 88 de ani.

Alfedro Di Stefano era internat in spital de sambata, dupa ce a suferit un stop cardiac la iesirea dintr-un local aflat in apropierea arenei Santiago Bernabeu.

Real Madrid a anuntat decesul lui Di Stefano pe site-ul oficial, precizand ca acesta a incetat din viata la ora locala 17.15.

Nascut la 4 iulie 1926 la Buenos Aires, Alfredo Di Stefano si-a inceput cariera la echipa River Plate, iar apoi a facut parte din “echipa de aur” a clubului Real Madrid, in perioada 1953-1963, cand spaniolii au cucerit de cinci ori Cupa Campionilor Europeni. Castigator al Balonului de Aur in 1957 si 1959, Di Stefano a cucerit de opt ori campionatul Spaniei si a fost de cinci ori cel mai bun marcator din Primera Division.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img