luni, 29 aprilie, 2024

Festivalul international de folclor ”Catalina”, teatru pentru toate varstele si targ de antichitati, la PALAS Iasi

Distribuie:

Publicat:

Palas le propune iesenilor o agenda bogata de evenimente, pentru intreaga familie: spectacol al traditiilor oferit de ansambluri  olclorice internationale, teatru pentru cei mici si cei mari, targ de obiecte cu patina timpului si competitie de scrima.
Miercuri si joi, pe 25 si 26 iulie 2018, incepand cu ora 16.00, parterul Atriumului Palas Mall gazduieste cea de-a XXIV-a editie a Festivalul International de Folclor pentru copii si tineret „Catalina”. Evenimentul dedicat portului, muzicii si dansurilor populare ii va avea protagonisti pe tineri artisti indragostiti de traditiile din tara si de peste hotare. Pe scena festivalului vor urca ansambluri folclorice din Mexic, Polonia, Muntenegru, Ucraina, Ungaria, Bulgaria si Republica Moldova. Romania va fi reprezentata de  ansambluri din Iasi, Tulcea, Baia Mare, Olt, Deva etc. Gala evenimentului se va desfasura vineri, pe 27 iulie, de la aceeasi ora, la Casa de Cultura a Studentilor Iasi. Festivalul International de Folclor pentru copii si tineret „Catalina” este organizat de Palatul  copiilor si Inspectoratul Scolar Judetean Iasi.

De vineri pana duminica inclusiv, in Atrimul Palas Mall se desfasoara Targul de Arta si Antichitati. Toti cei pasionati de frumos si de povestile trecutului vor descoperi obiecte aparte, care sa le imbogateasca colectiile sau sa ofere un plus de personalitate locuintei lor. Targul reuneste numerosi expozanti din toate colturile tarii, dornici sa prezinte obiectele cu dichis: piese de mic mobilier, tablouri, statuete, bijuterii si argintarie, ceasuri de colectie (de masa, de semineu, de buzunar, de mana), numismatica, filatelie, portelanuri si alte articole ornamentale cu patina timpului. Vineri si sambata, de la ora 16.00, in zona Intersport din Atrium Palas Mall va avea loc cea de-a patra editie a Excelsior Trophy Iasi, competitia internationala de scrima pentru tineri. Evenimentul reuneste aproximativ 160 de sportivi din Turcia, Franta si Romania si reprezinta incheierea stagiului de pregatire Excelsior Training Camp. Pasionatii de dramaturgie sunt asteptati in week-end, la Amfiteatrul Palas. Sambata, pe 28 iulie 2018, de la ora 20.30, Amfiteatrul Palas se  ransforma in „Aeroport”. Spectacolul poarta semnatura lui Stefan Caraman si surprinde „viata ca un aeroport”, in care oamenii vin si pleaca, in care iubirile se invart precum calatoriile. Cu o distributie din care fac parte nume mari ale dramaturgiei romanesi, precum Carmen Ionescu, Gelu Nitu, Meda Victor si Alexandru Nagy, piesa spune o poveste despre iubiri incalcite.

Pentru cei mici, duminica, de la ora 19.00, Teatrul Muzical „Sapte” prezinta „Mary Poppins”, un spectacol plin de umor, in care peripetiile se tin lant. Zece copii talentati danseaza si canta live, antrenand alaturi de ei intregul public. Biletele pot fi achizitionate de la Centrele Info Palas Mall sau online, pe site-ul www.palasmall.ro. Elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de un discount de
10%. Daca vor fi conditii meteo nefavorabile, spectacolele vor fi reprogramate. Detalii vor fi postate pe pagina de Facebook Palas

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img