Fost criminalist-sef, furios dupa ce ‘casa groazei’ a fost sigilata: ‘El se joaca cu noi ca sa vada cat de capabili suntem’

Publicat:

Fostul ofițer de poliție Andrei Banu a declarat, la Digi24, că suspectul crimelor din Caracal, Gheorghe Dincă, „se joacă” cu anchetatorii pentru a vedea cât de capabili sunt. „El aici se ferește să se găsească cadavre, în special primul cadavru și altele, dacă or mai fi”, a spus Andrei Banu, despre Gheorghe Dincă.

„Asistăm la un paradox aici. Acest criminal în serie ne invită ca să-i probăm infracțiunile comise. El recunoaște și ne invită, probabil ca să vadă cât suntem noi de capabili, ca să-i probăm activitatea lui.

Referitor la ultimul caz, s-au găsit probe, la primul caz, nu. Ne bagă un test aici, care e ceva unic aici. E ceva incredibil care poate să semnifice enorm de multe aspecte. Îmi stăpânesc furia pe care o am de 10 zile de când ma uit la televizor”, a spus Andrei Banu, fost ofițer de poliție.

„Al doilea aspect care ma înfurie e că s-a închis iară locul faptei. S-a sigiliat și se reia de mâine. De aici nu se pleacă de specialiști. Să fie ofițerii care anchetează cazul, să stea acolo pe cei 3.000 de metri”, adaugă fostul ofițer de poliție.

„De la început această dispariție s-a tratat ca toate celelalte sute de dispariții, ori asta trebuie tratată la maximum de nenorocire. E o chestie birocratică, iar fiecare parcă așteaptă să scape de dosar.

Iar acest criminal care te invită să-i probezi faptele, se pare ce se joacă cu noi. Aici nu s-a pus în discuție amnezia post-infracțională. Există amenzie sau se joacă cu noi? Eu cred că se joacă cu noi și vrea să vadă cât suntem de capabili, cu repercursiune socială. Nu sunteți în stare să intrați în mintea lui. Eu n-aș pleca de lângă el, doi, trei polițiști ar trebui să stea numai lângă el. Aș fi ca frate, soră, ca să intri în mintea lui, să scoți din inconștientul lui totul la suprafață”, explică Andrei Banu, fost ofițer de poliție.

A treia zi de verificări extinse efectuate de echipe complexe de polițiști și procurori DIICOT s-a încheiat, duminică, după ce au fost ridicate noi probe ce urmează să fie analizate. Este vorba despre probe din podul casei, dar și despre hainele care, la prima analiză, nu sunt ale Luizei.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img