luni, 29 aprilie, 2024

Fructul care îți păstrează inima sănătoasă și te face mai inteligent

Distribuie:

Publicat:

Mulți dintre noi alegem să consumăm din ce în ce mai des nuci atunci când ne gândim la o gustare sățioasă și crocantă între mese, în prepararea dulciurilor noastre preferate, în salate sau la micul dejun alături de granola/ cereale/ porridge.

Ceea ce trebuie să luăm în calcul, însă, este că pe lângă gustul delicios pe care ni-l oferă aceste minunate daruri ale naturii, majoritatea nucilor au un rol extrem de important în menținerea unei sănătăți de fier și în combaterea anumitor afecțiuni. De asemenea, pentru a profita la maximum de beneficiile pe care ți le vom prezenta mai jos, trebuie să știi și care sunt cele mai sănătoase nuci, cum ne pot ajuta acestea în funcție de tipul de metabolism pe care îl avem, ce cantitate este recomandată să consumăm și ce afecțiuni pot combate acestea.

Iată, așadar, care sunt 10 dintre cele mai importante beneficii ale consumul frecvent de nuci pentru organismul tău:

1. Îți țin inima și aparatul cardiovascular sănătos

Grăsimile sănătoase, mononesaturate, de tip Omega 3 pe care le conțin nucile contribuie la scăderea colesterolului „rău” (LDL) și la creșterea colesterolului „bun” (HDL) din sânge, ceea ce conduce la păstrarea unui sistem cardiovascular sănătos și la reducerea semnificativă a riscului de a dezvolta boli de inimă sau de a suferi de accident vascular cerebral. Specialiștii spun că un sfert de cană de nuci conține 90% din doza zilnică recomandată de astfel de acizi. Caju-ul, alunele de pădure, nucile pecan și fisticul sunt bine cunoscute ca având aceste proprietăți terapeutice.

Continuarea pe exquils.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img