Roșiile sunt un superaliment cu o mulțime de beneficii pentru sănătate. Consumul de roșii ar putea proteja împotriva diferitelor boli, inclusiv boli de inimă și cancer. Totuși, există unele alimente ce nu trebuie niciodată combinate cu roșiile.
Roșiile nu trebuie mâncate laolaltă cu varza roșie, cu mazăre sau ceapă. Altfel, te poți alege cu probleme digestive.
Nici combinația roșii-castraveți nu este una fericită pentru stomac. Explicația ar fi că roșia este un fruct, în timp ce castravetele este o legumă.
Deși combinația roșii-castraveți face minuni într-o salată, nu au același timp de digestie: castravetele este digerat rapid, în timp ce roșia mai lent, care ar avea drept consecință disconfortul digestiv și durere în regiunea abdominală. Această teorie a unei combinații bune sau rele de alimente este susținută de medicul nutriționist Molly Knudsen, potrivit dcmedical.ro.
În lista combinațiilor de alimente proaste mai găsim, spre exemplu:
Proteine / carbohidrați complecși
Proteină / proteină
Cereale / acizi / produse lactate
Banane / lactate
Fruct / iaurt
Fasole / produse lactate / fructe
Ouă / fructe / fasole / produse lactate
Fructe la sfârșitul mesei
Lămâie / castraveți / produse lactate
Porumb / banane, curmale sau stafide.