luni, 29 aprilie, 2024

Metode de pierdere in greutate dovedite stiintific: cum scapi de kilogramele in plus fara dieta

Distribuie:

Publicat:

Vara, pe plaja se numara colaceii si kilogramele in plus. Daca in ultimul concediu v-ati hotarat sa porniti lupta impotriva caloriilor in plus care impiedica procesul de slabire, specialistii recomanda cateva trucuri simple:

Beti un pahar de apa inainte de fiecare masa 

Daca aveti tendinta de a fugi la frigider de fiecare data cand simtiti pofta de mancare, ganditi-va la varianta de a bea un pahar de apa inainte, scrie cheatsheet.com. Ceea ce experimentati poate fi o lipsa a hidratarii, nu neaparat nevoia de a manca. 

Dormiti mai mult 

Majoritatea oamenilor sunt pe deplin constienti ca ar trebui sa doarma mai mult, dar putini par sa faca o prioritate din aceasta nevoie a organismului. Conform unui studiu realizat in 2014, insuficienta somnului poate creste consumul de alimente in mai multe moduri. Autorul cercetarii a sugerat chiar ca somnul ar trebui sa fie pe lista regulilor atunci cand vine vorba de diete.

Folositi farfurii rosii

Au existat studii care au confirmat faptul ca folosirea unor farfurii de dimensiuni mai mici reduce consumul de alimente. Curios, inclusiv alegerea culorii potrivite poate ajuta la pierdere in greutate. Conform studiilor, subiectii care au mancat din farfurii rosii au mancat mai putin in timpul unei mese.

Alegeti sa coaceti alimentele preferate in loc sa le prajiti 

Majoritatea expertilor in nutritie avertizeaza cu privire la consumul de alimente prajite. Alegerea coacerii alimentelor preferate poate scadea consumul de calorii cu pana la 100 de unitati. Coacerea cartofilor dulci in loc de prajirea lor poate insemna o reducere cu 122 de calorii la 11 grame de grasime.

Aveti grija la caloriile din bauturi 

Multi uitam sa luam in considerare caloriile lichide pe care le consumam. Unele cocktail-uri si tipuri de bere contin echivalentul de calorii al unei mese. Puteti reduce cu usurinta 500 de calorii pe zi facand alegeri inteligente in ceea ce priveste bauturile consumate.

Incepeti masa cu o supa

Utilizati mancarea in avantajul vostru, alegand la felul intai ceva sanatos. Supa este cea mai buna optiune, dar puteti alege si salate sau alte legume. O cercetare publicata in revista „Appetite“ a descoperit ca subiectii care au consumat supa inainte de felul principal au redus aportul de calorii cu 20%, in comparatie cu cei care nu au facut-o.

Luati-va timp sa mestecati hrana 

Studiile arata ca mestecatul in mod corespunzator poate reduce cantitatea de hrana pe care o consumam la o singura masa. Facand acest lucru in mod regulat, o persoana poate reduce numarul caloriilor in fiecare zi.  

sursa: adevarul.ro

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img