sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Nelu Tataru a transmis vestea despre finalul pandemiei de coronavirus

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a transmis joi, 17 decembrie, vestea care ar putea semnala finalul pandemiei de coronavirus. Ministrul a declarat ca prima etapa de vaccinare anti-COVID in Romania va avea loc in perioada 27-31 decembrie. In prima faza, va fi vizat personalul din spitalele de boli infectioase care trateaza pacientii infectati.

Vor fi 10.000 de doze pentru 5.000 de persoane din spitale. Trebuie mentionat faptul ca fiecare tara va avea aceeasi doza simbolica de 10.000 de doze. Ministrul a explica ca transele de vaccin vor veni lunar. De asemenea, el a subliniat ca vaccinarea populatiei la scara larga va incepe in intervalul aprilie-mai. "

Noi preconizam ca populatia generala sa poata fi vaccinata incepand cu aprilie-mai. La final de iunie, cand vine ultima transa ar putea fi vaccinata toata populatia. Urmarim pentru imunizare de grup sa se vaccineze 60%-70% din populatie. Potrivit informatiilor furnizare de Nelu Tataru, vaccinul este voluntar si gratuit iar fiecare persoana va primi o dovada cu lotul vaccinului, seria vaccinului si data cand va veni la rapel, la al doilea vaccin.

De asemenea, posibilele efecte secundare sunt la fel ca cele din vaccinul antigripal. "Avem un depozit congelator la Contacuzino pentru 1 milion de doze si alte 6 depozite in tara. Beneficiul este major, vaccinul nu impiedica infectarea dar vaccinarea lasa o imunitate celulara astfel incat la contact nu lasa virusul sa ne dea o boala grava, se fac doar forme asimptomatice sau usoare”, a transmis Nelu Tataru la o televiziune. Ultimele date transmise arata ca pe teritoriul Romaniei pana la acest moment, au fost confirmate 577.446 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 477.139 de pacienti au fost declarati vindecati. In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 5.697 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img