sâmbătă, 27 aprilie, 2024

Parintele Calistrat: Cum sa ai spor la bani

Distribuie:

Publicat:

Cum sa ai spor la bani..

„Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua..”(Matei 6:33)

Asadar, cand veti vedea o familie de crestini in saracie, sa nu o puneti numai pe seama starii economice, sau pe seama lipsei unui serviciu, sau numai pe seama contextului social.. NUU!

„Bogatii au saracit si au flamanzit, iar cei ce-L cauta pe Domnul nu se vor lipsi de tot binele”. (Psalmul 33,10)

Pentru ca Dumnezeu iti ia si nesatiu cand nu esti milostiv, iti ia Dumnezeu si linistea cand nu esti milostiv..

Dar in clipa in care, langa castronul tau, mai mananca si un caine de sub masa o coaja de paine, in clipa in care, si un amarat mai mananca de la tine un castron cu mancare calda sau un corn, atunci Dumnezeu binecuvinteaza buzunarul tau.

Pentru ca satul fiind, te mai gandesti si la cel flamand, te gandesti si la cel sarac, si Dumnezeu iti inmulteste, si iti da spor la bani incat sa nu ai ce face cu ei, pentru ca stie, ca mana ta, nu lasa un sarac flamand, sa se uite in gura ta cum mesteci si el sa rabde.

Iar daca nu poti face lucrul acesta, nici Dumnezeu nu poate sa-ti puna sporul in buzunarul tau. Pentru ca a da o paine de pomana inseamna a deschide dintr-o data cerul, caci poti sa faci mii de psaltiri si rugaciuni, dar o paine data de pomana ajunge la Dumnezeu, asa cum scrie in Filocalie „milostenia sparge cerul si ajunge la tronul lui Dumnezeu, milostenia imblanzeste mania lui Dumnezeu si bucura pe ingeri” si milostenia nu se sterge in veacul veacurilor!

Parintele Calistrat Chifan 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img