vineri, 19 aprilie, 2024

Poliţia dă vina pe șobolani că au mâncat 200 de kilograme de canabis, dispărute chiar din secţii

Distribuie:

Publicat:

Polițiștii din India au prezentat o explicație neobișnuită și amuzantă în legătură cu dispariția a aproximativ 200 de kilograme de canabis care se aflau în custodia mai multor secții din țară. Conform lor, stupefiantele ar fi fost consumate de către șobolani, o situație care ridică semne de întrebare serioase cu privire la siguranța depozitării drogurilor.

Un tribunal din statul Uttar Pradesh a relatat că “șobolanii sunt animale mici și nu se tem de poliție, fiind dificil să protejăm drogurile de aceștia.” Judecătorul Sanjay Chaudhary a subliniat că atunci când instanța a solicitat prezentarea drogurilor confiscate ca dovezi în acele cazuri, poliția a afirmat că 195 de kilograme de canabis au fost “distruse” de șobolani.

În ciuda explicației furnizate de autorități, există unele semne de îndoială cu privire la veridicitatea acestui incident. Un alt polițist a sugerat că cel puțin o parte din droguri ar fi putut fi distruse de ploile torențiale, și nu de către șobolani. În plus, un studiu științific din 2019 a arătat că șobolanii care consumă canabis devin mai puțin activi și prezintă o scădere semnificativă a temperaturii corpului, fapt care ar fi trebuit să conducă la descoperirea unui număr semnificativ de rozătoare moarte în depozitele drogurilor.

De asemenea, există precedente care ridică suspiciuni cu privire la povestea prezentată de poliție. Într-un caz similar din 2017, șobolanii au fost acuzați că au consumat câțiva mii de litri de băuturi alcoolice într-un stat în care consumul de alcool era interzis, iar poliția a desfășurat o campanie de confiscare a sticlelor de băutură. Aceste circumstanțe aduc sub semnul întrebării credibilitatea povestirii furnizate de autorități în cazul dispariției de canabis.

 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img