luni, 6 mai, 2024

Președintele Ucrainei, mesaj de Ziua Victoriei: “Răul s-a întors!” Ce urmează să se întâmple

Distribuie:

Publicat:

Președintele Ucrainei a transmis un mesaj tranșant de Ziua Victoriei în Europa. Volodimir Zelenski a spus că răul s-a întors în Europa și i-a încurajat pe ucrainieni să aibă speranță că totul va reveni la normal. Liderul de la Kiev este optimist în ziua în care se împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste.

Volodimir Zelenski: Răul s-a întors în Europa

În cea de-a 74 zi de război se împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste. În timp ce Putin se pregătește pentru marea paradă a victoriei, liderul de la Kiev a făcut un filmuleț în care le-a transmis oamenilor ce reprezintă această zi în plin război. Volodimir Zelenski spune că răul s-a întors în Europa și că din 24 februarie s-a lăsat iarna peste Ucraina, o iarnă care s-a prelungit, dar care, spune el, se va termina, pentru că soarele puternic o va topi.

Dincolo de aceste metafore și de modul plastic ales de președintele Zelenski pentru a se exprima, mesajul principal a fost de încurajare a poporului ucrainian cu privire la finalitatea acestui război sângeros inițiat de armata lui Vladimir Putin.

Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie şi care continuă şi pe 8 mai. Se va încheia, pentru că soarele ucrainean o va topi! Steagul nostru va flutura din nou deauspra oraşelor ocupate temporar. Vom fi din nou împreună şi va fi pace! În sfârşit, din nou! Nu vor mai fi vise alb-negru, ci unul singur, galben-albastru! În sfârşit, din nou!, a spus Volodimir Zelenski în mesajul său.

Liderii G7 se reunesc pentru a discuta invazia din Ucraina

Duminică, 8 mai, liderii G7 – grupului națiunilor celor mai industrializate vor participa la o videoconferință care va avea ca punct principal invazia Rusiei în Ucraina. La videoconferință va participa și Volodimir Zelenski care îi va informa pe oficialii din SUA, Regatul Unit, Canada, Germania, Franţa, Italia și Japonia despre ce se întâmplă la momentul actual pe întreg teritoriul ucrainian.

Precizăm faptul că reuniunea G7 se desfăşoară în ajunul paradei militare dedicate zilei de 9 mai în Rusia, care marchează victoria Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În Rusia pregătirile sunt pe ultima sută de metri. S-a spus că Putin ar fi vrut ca în această zi să sărbătorească și victoria în Ucraina, însă, concret, nu a reușit să atingă niciunul dintre obiectivele sale militară.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img