sâmbătă, 2 martie, 2024

Prefectul județului Vaslui a participat la întâlnirea pentru promovarea învățământului profesional și tehnic – FOTO

Distribuie:

Publicat:

Marti, 5 decembrie, domnul prefect al județului Vaslui, Daniel Onofrei, a participat la o importantă întâlnire cu scopul promovării și dezvoltării învățământului profesional și tehnic în regiune. Evenimentul, organizat de Inspectoratul Școlar Județean Vaslui, a reunit operatori economici locali și reprezentanți ai instituțiilor publice, marcând astfel un pas semnificativ în colaborarea dintre aceste entități.

Colaborarea între instituțiile de învățământ și operatorii economici din județul Vaslui a fost evidențiată ca o necesitate imperativă. În cadrul întâlnirii, desfășurată astăzi, s-au discutat strategii și planuri pentru consolidarea acestei colaborări în beneficiul dezvoltării învățământului profesional și tehnic.

Un aspect central al discuțiilor a fost planul de școlarizare în învățământul profesional și tehnic. Participanții la întâlnire au inclus delegați ai instituțiilor implicate în Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social (CLDPS), reprezentanți ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, precum și reprezentanți ai unităților de învățământ profesional și tehnic.

De asemenea, s-a acordat o atenție deosebită formei de învățământ dual tehnic, recunoscută pentru avantajele pe care le aduce atât investitorilor, furnizându-le personal calificat, cât și absolvenților, prin suportul financiar și asigurarea unui loc de muncă.

Prefectul județului, Daniel Onofrei, a subliniat importanța acestei inițiative, caracterizând-o drept un pas esențial în promovarea colaborării dintre educație și mediul economic. Obiectivul final este creșterea calității pregătirii profesionale a tinerilor și facilitarea integrării acestora pe piața muncii.

Această întâlnire reprezintă un angajament ferm pentru dezvoltarea continuă a învățământului profesional și tehnic în județul Vaslui, evidențiind convingerea comună că educația și mediul economic pot colabora eficient în beneficiul viitorului profesional al tinerilor.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img