duminică, 28 aprilie, 2024

Preveniti diabetul si regenerati pancreasul cu acest preparat

Distribuie:

Publicat:

Este foarte important sa stiti cum sa preveniti diabetul. Pancreasul are un rol vital in mentinerea nivelului de zahar din sange. Prin urmare, este foarte important sa se regleze insulina, deoarece in caz de tulburare, organismul poate dezvolta diabet. Studiile recente au aratat ca, pana la pubertate, pancreasul este mult mai flexibil si capabil sa se regenereze si sa se vindece. 

Diabetul se datoreaza pierderii celulelor beta, care produc insulina. Acest hormon este esential pentru utilizarea zaharului in organism. Din moment ce celulele beta nu se refac, comunitatea stiintifica a crezut mult timp ca pierderea acestor celule este ireversibila si, prin urmare, diabeticii au fost dependenti pe viata de injectii cu insulina.

Cercetatorii de la echipa lui Pedro Herrera de la Universitatea din Geneva au inlaturat aceasta certitudine pentru prima data. Cu soareci transgenici au aratat ca in pancreasul bolnav unele celule alfa, care produc in mod normal hormonul glucagon, se transforma in celule beta si incep sa produca insulina. Spre deosebire de glucagon, insulina scade glicemia, prevenind diabetul.

In noul studiu, publicat in revista Nature, echipa Herrera isi continua descoperirile: inainte de pubertate, pancreasul este capabil sa compenseze dramatic o posibila pierdere a celulelor beta. "Si asta printr-un nou mecanism, pana acum total necunoscut", a spus Herrera. Celulele Delta (care produc somatostatin, un alt hormon pancreatic) isi pierd identitatea celulara si se reintorc intr-o etapa imatura, similara dezvoltarii embrionare. Ca rezultat, aceste celule delta nediferentiate se inmultesc si reaprovizioneaza populatiile delta si celulelor beta. Spre deosebire de conversia celulelor alfa, care este restrictionata (cateva celule alfa se angajeaza in productia de insulina), acest nou mecanism permite celulelor delta convertite sa compenseze mai eficient diabetul datorita pierderii celulelor beta. Dar daca celulele alfa pot fi transformate in orice moment al vietii adulte, chiar si la soarecii foarte batrani, plasticitatea delta celulara nu apare spontan dupa pubertate.

Iata o reteta pentru un remediu eficient care are un efect enorm asupra regenerarii celulelor pancreatice si, de asemenea, asupra prevenirii diabetului.

Ingrediente: 100 grame de faina de secara (contine boabe intregi de grau, inclusiv tarate si germeni) si 1 litru de apa.

Mod de preparare: Puneti secara si apa intr-o cratita, gatiti timp de o ora, fara fierbere. Apoi, veti adauga: ½ lingurita de sare, 1 lingurita de seminte de chia (salavia hispanica), 1 lingura de alunele tocate, 1 lingura de nuci tocate, 1 lingura de banana tocata

Se amesteca toate ingredientele. Imparti in trei parti. Consumati prima parte cu 20 de minute inainte de micul dejun, a doua parte inainte de pranz si a treia parte inainte de cina. Veti face acest lucru in fiecare zi si tratamentul va dura 20 de zile. Un lucru important este ca trebuie sa aveti o dieta moderata, sa consumati alimente bogate in magneziu, fosfor si mangan. Daca nu aveti o problema la nivelul stomacului (gastrita, reflux de acid), in fiecare dimineata, ar trebui sa beti un pahar de apa calda cu o lingura de otet de cidru de mere.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img