duminică, 19 mai, 2024

Program de lucru de 6 ore in Romania? Iata ce spun oficialii

Distribuie:

Publicat:

Ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social considera ca Romania nu este pregatita sa reduca programul de lucru al angajatilor de la opt la sase ore.

”Este o discutie in statele nordice. Stati sa vedem daca ei ajung sa le implementeze, stati sa vedem ei ce rezultate au si dupa aceea putem avea o discutie si in Romania. Nu suntem inca pregatiti pentru asa ceva, pentru ca nu avem rezultatele de acolo”, a declarat, miercuri, Gabriel Petrea, scrie agerpres.

El a mai spus ca  statele nordice analizeaza posibilitatea scurtarii programului de lucru cu doua ore, pentru eficientizarea muncii.

”Este o intreaga discutie in ceea ce priveste eficienta muncii. Nu sunt de specialitate, dar daca studiile o vor arata, poate intr-o intelegere a confederatiei patronale, confederatiei sindicale, ei pot ajunge la un compromis. Noi nu putem interveni aici, dar trebuie sa ne uitam si la ce se intampla in celelalte state, pentru ca exista o tendinta in Europa si la nivel mondial de a incerca eficientizarea muncii prin toate parghiile necesare”, a afirmat ministrul Consultarii Publice si Dialogului Social.

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img