duminică, 5 mai, 2024

Rasturnare de situatie in cazul Cristian Cioaca: fostul politist renunta la contestatia care i-ar fi putut aduce libertatea

Distribuie:

Publicat:

Este vorba despre constestatia facuta de Cioaca in dosarul in care a fost condamnat pentru spargerea mailului fostei sotii.

Cristian Cioaca spune ca a facut acest gest din motive personale.

Desi initial Cristian Cioaca a cerut sa fie adus la Curtea de Apel Brasov in cazul contestatiei in anulare facute de avocatii acestuia, ulterior a solicitat prezenta prin videoconferinta, la care a luat parte in cadrul sedintei din camera de consiliu, sedinta care nu a fost publica. 

Intrebat de instanta daca isi mentine solicitarea, Cristian Cioaca s-a razgandit si a spus ca renunta la contestatie din motive personale.

"Aceasta explica rationamentul pentru care Cioaca ar fi facut contestatia, vorbim despre o pedeapsa de 4 ani contopita la pedeapsa initiala, care daca ar fi fost anulata pe motiv de prescriere i-ar fi permis lui Cristian Cioaca sa fie eliberat conditionat", spune Crina Radu, avocatul familiei Elodiei Ghinescu.

Avocatul familiei spune ca Cioaca nu pare sa aiba vreo urma de regret si ca are acelasi zambet sfidator, doar ca pare mai imbatranit cu fire de par alb.

La Curtea de Apel Brasov se judeca constestatia in anulare facuta de Cristian Cioaca in dosarul in care a fost condamnat pentru alterarea integritatii datelor informatice: a spart emailul Elodiei Ghinescu.

Daca i s-ar fi acceptat recursul, Cristian Cioaca putea fi achitat in acest dosar.

Acesta executa pedeapsa in Penitenciarul Colibasi, dar ar fi beneficiat de bilete de voie pe weekend pentru purtare buna si ar fi iesit din penitenciar. 

Cel mai probabil si-ar fi vizitat parintii. Este clar ca are un regim preferential, spun chiar si detinutii din penitenciar conform celor declarate de avocat.
 

Pe aceeași temă

Cele mai citite

spot_img